DEH

DEH

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Ανακοινώσεις και δημοσιεύματα που καπηλεύονται το όνομα του ΜΕΤΑ ΔΕΗ για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα ανώνυμων, είναι αντιδημοκρατικές, απαράδεκτες και απορριπτέες.


Αποτέλεσμα εικόνας για μετα δεη
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Ανακοίνωση που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ημέρες στο διαδίκτυο με φέρει τον τίτλο «Η ΔΕΗ διαλύεται και εκχωρείται με την υπογραφή Σκουρλέτη –Παναγιωτάκη- Αδαμίδη» και υπογράφεται ως ¨ΜΕΤΑ ΔΕΗ¨, δεν έχει καμιά σχέση με το επίσημο ΜΕΤΑ ΔΕΗ, τα όργανά που το εκπροσωπούν και τα μέλη του ΜΕΤΑ ΔΕΗ.
Η γραμματεία του ΜΕΤΑ ΔΕΗ εκλέχτηκε μέσα από διαδικασίες στις οποίες συμμετείχαν όλα του τα μέλη (όλων των τάσεων και απόψεων), επικαιροποιήθηκε και διευρύνθηκε στις αρχές Απριλίου όταν διεξήχθη και το συνέδριο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, χωρία να αμφισβητηθεί από κανέναν.
Οι συντάκτες αυτής της ανακοίνωση ουδεμία σχέση
έχουν με τα όργανα του ΜΕΤΑ ΔΕΗ και θα θέλαμε να βγουν με ονοματεπώνυμα να μας πουν ποιοι είναι και τι εκπροσωπούν; που βρίσκονται στους χώρους εργασίας; γιατί δεν τους συναντούμε πουθενά; τι απήχηση έχουν στους  εργαζόμενους και εάν δεν τους εκφράζει το ΜΕΤΑ ΔΕΗ μπορούν να αποχωρήσουν. Δεν μπορούν όμως να χρησιμοποιούν τον τίτλο ΜΕΤΑ ΔΕΗ για να εκφράζουν τις θέσεις και τις απόψεις τους.
Αυτό είναι ανήθικο και ανέντιμο.
Οι θέσεις του ΜΕΤΑ ΔΕΗ για τον τομέα της Ενέργειας ήταν και παραμένουν οι ίδιες αυτές θέσεις όπως εκφράστηκαν στα συνέδρια της ΓΕΝΟΠ (από τους εκλεγμένους εκπροσώπους μας), όπως εκφράστηκαν στα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων συνδικάτων και της ΓΕΝΟΠ.
Με αυτές ακριβώς τις θέσεις θα παλεύουμε απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από το 2010 και διαμόρφωσαν το περιβάλλον,  τις συνθήκες για την δυσμενή  κατάσταση που σήμερα βιώνουμε.
Η επιβίωση της Επιχείρησης και ο δημόσιος χαρακτήρας της θα πρέπει να επιτευχθούν με κάθε τρόπο και προς σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κοιτάμε ΟΛΟΙ.
Το περιβάλλον που διαμορφώθηκε από τις μνημονιακές πολίτικες που επεβλήθησαν και δέσμευσαν τη χώρα μαζί με τη συμφωνία που έγινε τον Αύγουστο του 2015,  είναι δυσοίωνο και έχει φέρει την Επιχείρηση σε δύσκολή θέση.
Μέσα  σ΄αυτό το περιβάλλον, όμως,  θα πρέπει να δώσουμε την μάχη για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές  και να διατηρήσουμε όλα όσα διαχρονικά και με πολύ δυνατούς αγώνες, κατακτήσαμε.
Ναι, ομολογουμένως είναι δύσκολο, άλλα όχι και ακατόρθωτο.
Τα ζητήματα που μπαίνουν από τους συντάκτες της ανακοίνωσης -που δεν ξέρουμε ποιοι είναι- είναι άκρως καίρια και σοβαρά.
Το να πάει το 17% από το ΤΑΙΠΕΔ στο υπερταμείο και να μην πουληθεί, είναι η παράμετρος με την οποία η επιχείρηση κρατάει το 51%.
Η κατάργηση του τέλους λιγνίτη και η παράταση των ωρών λειτουργίας κατά 14.500 ώρες για τους σταθμούς ΑΗΣ Καρδιά και ΑΗΣ Αμυνταίου, σαφώς και είναι κυρίαρχα ζητήματα για:
·        το ρόλο του λιγνίτη σαν εθνικό καύσιμο,
·        τη συμμετοχή του στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και
·        την ίδια την προοπτική  της Δυτικής Μακεδονίας και
αναμένουμε να τα εξαγγείλει και να τα υλοποιήσει ο Υπουργός.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η προσπάθεια που κάνουν κάποιοι να καπηλευτούν το όνομα του ΜΕΤΑ ΔΕΗ για να εκφράσουν –με παραπλανητικό και ψευδή τρόπο- προσωπικές  απόψεις ή απόψεις κάποιου κομματικού φορέα, δεν θα περάσει.
Το ΜΕΤΑ ΔΕΗ έχει όργανα που εκλέγονται μέσα από δημοκρατικές  διαδικασίες και αυτοί που τα απαρτίζουν έχουν ονοματεπώνυμο και είναι γνωστοί στους εργαζόμενους.
Τα στελέχη του ΜΕΤΑ ΔΕΗ βρίσκονται στους χώρους εργασίας, ενημερώνουν τους συναδέλφους και δίνουν τον αγώνα τους καθημερινά.



ΜΕΤΑ ΔΕΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια: