DEH

DEH

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Ο Γ. ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΣΥΝΤΑΣΣΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ Π. ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ 17% Στο Υπερταμείο η απόφαση για τη ΔΕΗ

Στη γραμμή που χάραξε ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος - Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης για το 17% της ΔΕΗ φαίνεται να παραμένει ο νέος υπουργός Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος ερωτώμενος για την πώληση του 17% της ΔΕΗ είπε ότι το ζήτημα θα πρέπει να συζητηθεί όταν περάσει το ποσοστό στο Υπερταμείο. Σήμερα το 17% της ΔΕΗ έχει μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ με στόχο την πώλησή

του με διαδικασίες οι οποίες περιγράφονται αναλυτικά σε ΦΕΚ της 25ης Μαΐου.
Μάλιστα το χρονοδιάγραμμα για την επιλογή του συμβούλου έχει ήδη καθυστερήσει. Ο κ. Σταθάκης όπως επιβεβαιώνουν κύκλοι του περιβάλλοντός του συντάσσεται με την άποψη του προκατόχου του ότι το 17% πρέπει να μεταφερθεί στο χαρτοφυλάκιο των προς αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων και συμμετοχών του Δημοσίου που θα περάσει στο Υπερταμείο, πράγμα που άφησε να διαφανεί χθες κατά τη συνέντευξη που έδωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό. Βέβαια το θέμα είναι τι θα πουν οι δανειστές, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν δώσει το πράσινο φως.
ΤΟ 25%
Μάλιστα σύμφωνα με ορισμένες πηγές έφθασαν να ζητήσουν να ιδιωτικοποιηθεί το 25% της ΔΕΗ -σήμερα το δημόσιο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και απευθείας- ελέγχει λίγο πάνω από το 50%. Το περιβάλλον του υπουργού, πάντως, διέψευσε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αυτό. Ας σημειωθεί ότι η απόφαση για τη σύσταση του Υπερταμείου προβλέπει ότι το περίπου 34% που ανήκει απευθείας στο Δημόσιο θα περάσει και αυτό στο Υπερταμείο, στο σκέλος της αξιοποίησης.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των Θεσμών ο κ. Σταθάκης είπε πως, εκτός από τα εργασιακά, σε εκκρεμότητα είναι τα πλεονάσματα του 2019 και του 2020. Πρόσθεσε ότι αν υπάρχει η βούληση μπορεί να κλείσει η διαπραγματεύση πριν από τις 5 Δεκεμβρίου, οπότε υπάρχει προγραμματισμένο Eurogroup, ενώ σε ερώτηση για το θέμα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, εκτίμησε πως έως το τέλος του χρόνου θα έχουμε τα βραχυχρόνια μέτρα και αργότερα τα μεσοπρόθεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: