DEH

DEH

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στο Ορυχείο Μαυροπηγής: Φορτηγό παρέσυρε 60χρονο εργαζόμενο και πέρασε από πάνω του

gmnfxsmfzsxmnztrtmz
Ακόμα ένα σοβαρό εργατικό ατύχημα, παραλίγο θανατηφόρο, αυτή τη φορά στο Ορυχείο Μαυροπηγής έρχεται να επιβεβαιώσει με δραματικό τρόπο ότι «η σφαγή» των εργατών στα Ορυχεία συνεχίζεται κανονικά, παρά τη μειωμένη παραγωγή λιγνίτη λόγω μειωμένης ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας παραγόμενης από λιγνίτη.
Συγκεκριμένα ξημερώματα (στις 5,30 το πρωί) την Πέμπτη 24/11/2016 φορτηγό παρέσυρε 60χρονο εργαζόμενο και πέρασε από πάνω του χωρίς καν ο οδηγός να αντιληφθεί ότι
χτύπησε άνθρωπο. Το φορτηγό πέρασε από πάνω του και ο εργαζόμενος, για καλή του τύχη, κρατήθηκε ανάμεσα στις ρόδες του φορτηγού αλλά τον συμπίεσαν τα διαφορικά με συνέπεια να έχει σπασμένα πλευρά, κατάγματα στη λεκάνη και θλάσεις στους πνεύμονες. Ο «άτυχος» εργαζόμενος δούλευε ως σημειωτής σε χωματουργική εργολαβία για λογαριασμό της ΔΕΗ στο Ορυχείοο Μαυροπηγής.
Γι όσους έχουν σχέση με ορυχεία γνωρίζουν πολύ καλά τι γίνεται με τις χωματουργικές εργολαβίες και τα φορτηγά. Ειδικά το τελευταίο διάστημα λόγω μείωσης των τιμών των δρομολογίων η εντατικοποίηση βαράει κόκκινο για να μπορέσουν οι οδηγοί να βγάλουν όσο γίνεται παραπάνω δρομολόγια. Οι κανονισμοί ασφαλείας και ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας είναι φυσικά ανύπαρκτοι όπως και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί (Επιθεώρηση Μεταλλείων, ΔΕΗ, Τεχνικοί ασφάλειας κλπ) Κινητοποιούνται μόνο σε περίπτωση θανατηφόρου ατυχήματος.
Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στον τραυματισμένο συνάδελφο και απαιτούμε:
Να μπουν επιτέλους οδικοί κανόνες στην κίνηση των φορτηγών στα Ορυχεία
Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για πιστή τήρηση των κανονισμών ασφαλείας
Αυστηρή τήρηση των ορίων ταχύτητας
Να σταματήσει η εντατικοποίηση και η συμπίεση του μισθολογικού κόστους
Τα Συνδικάτα, η ΓΕΝΟΠ και τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής να παίξουν επιτέλους τον ρόλο τους, ως όργανα των εργατών και όχι σαν σωματέμπορες που διορίζουν, εκβιάζουν και απειλούν όπως καταγγέλλει το ίδιο το Υπουργείο
Σε κάθε περίπτωση το Συνδικάτο μας παλεύει για εξάλειψη του δουλεμπορίου και των εργολαβιών, για σταθερές και ισότιμες εργασιακές σχέσεις, για ΔΕΗ ενιαία, 100% στο Δημόσιο, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, εθνικοποίηση-Κρατικοποίηση ολόκληρου του Ηλεκτρενεργειακού Τομέα, κανένας ιδιώτης στην παραγωγή και διακίνηση του ρεύματος σε μια πολιτική κατεύθυνση πλήρους κοινωνικοποίησης του κοινωνικού αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας και όλων των κοινωνικών αγαθών.
«Δεν είναι ατυχήματα μην έχετε αυταπάτες
Κράτος και ΔΕΗ δολοφονούν εργάτες»
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: