DEH

DEH

Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Έρχονται 300.000 «έξυπνοι» μετρητές ηλεκτρικού ρεύματος – Προστατεύουν από τις ρευματοκλοπές. Τι ανακοινώθηκε σε εκδήλωση της ΔΕΔΔΗΕ στο 19ο forum ανάπτυξης

Έρχονται 300.000 «έξυπνοι» μετρητές ηλεκτρικού ρεύματος – Προστατεύουν από τις ρευματοκλοπές  Τι ανακοινώθηκε σε εκδήλωση της ΔΕΔΔΗΕ στο 19ο forum ανάπτυξηςΣτην τελική φάση του βρίσκεται ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου, προκειμένου να γίνει προμήθεια και εγκατάσταση 300.000 έξυπνων μετρητών ηλεκτρικού ρεύματος, σε οικιακούς και μικρούς καταναλωτές, πανελλαδικά. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Μυλωνάς, Διευθυντής της Περιφέρειας Πελοποννήσου- Ηπείρου, στη διάρκεια της εκδήλωσης του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας
(Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.) Α.Ε. , στο πλαίσιο του 19ου Forum Ανάπτυξης- Money Show Πάτρας.
Ο κ. Μυλωνάς παρουσίασε τα «Έξυπνα Δίκτυα» αναδεικνύοντας τα οφέλη από την αξιοποίησή τους, τόσο στη μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και στην ορθολογικότερη χρήση της , στην προστασία του περιβάλλοντος και στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των καταναλωτών.
«Το έξυπνο δίκτυο είναι ένα ηλεκτρικό δίκτυο το οποίο με ευφυή τρόπο επιτρέπει την ένταξη όλων των χρηστών που είναι συνδεδεμένοι σε αυτό, παραγωγών και καταναλωτών με στόχο την αποδοτική χρήση της ενέργειας», ενώ «ο έξυπνος μετρητής είναι ένας μετρητής αμφίδρομης επικοινωνίας, ο οποίος καταγράφει σε πραγματικό χρόνο την κατανάλωση ενέργειας και έχει δυνατότητα αποστολής δεδομένων και λήψης εντολών», επεσήμανε ο κ. Μυλωνάς.
Ο έξυπνος μετρητής μεταξύ άλλων, βάζει φραγμό στις ρευματοκλοπές, συμβάλει τα μέγιστα στην αποφυγή κατάρρευσης του συστήματος ενώ επιτρέπει την εφαρμογή πολυζωνικών τιμολογίων από τον προμηθευτή.
Στα κέντρα ελέγχου των δικτύων διανομής αναφέρθηκε η τομεάρχης ΔΕΔΔΗΕ/ΔΠΠ-Η Dr. Ευφροσύνη Βασιλακοπούλου. Στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του δικτύου θα εγκατασταθεί στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου-Ηπείρου νέο κεντρικό σύστημα τηλεχειρισμών. Επιπρόσθετα, όπως είπε, στα στρατηγικά έργα του ΔΕΔΔΗΕ εντάσσονται ο εκσυγχρονισμός Κεντρικού Ελέγχου Δικτύων (SCADA-DMS) η ευρεία ενίσχυση περιφερειακού εξοπλισμού τηλεχειρισμών, το σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών (GIS) και η δημιουργία νέων καναλιών τηλε-εξυπηρέτησης πελατών (Call Centers).
Ο Γεώργιος Ρέγκλης, Βοηθός Διευθυντής της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ηπείρου παρουσίασε την εταιρεία ΔΕΔΔΗΕ κι εξήγησε ότι δημιουργήθηκε το 2012 από την απόσχιση του κλάδου διανομής της ΔΕΗ, που προέβλεπε η συμμόρφωση με τις κοινοτικές οδηγίες. Διευκρίνισε δε ότι ως προς τις διακοπές ρεύματος ο ΔΕΔΔΗΕ δέχεται τα σχετικά αιτήματα από τη μητρική της ΔΕΗ, χωρίς να γνωρίζει τα ποσά οφειλής και το ιστορικό κάθε περίπτωσης, παρά μόνο καλείται να εκτελέσει εντολές.
«Βασική αποστολή του ΔΕΔΔΗΕ είναι η παροχή ρεύματος σε 7,4 εκ. καταναλωτές, η αποδοτική Λειτουργία, Συντήρηση & Ανάπτυξη του Δικτύου Διανομής της χώρας, η διαχείριση των ηλεκτρικών συστημάτων των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών (ΜΔΝ), η διασφάλιση της ομαλής πρόσβασης στο Δίκτυο από καταναλωτές και παραγωγούς διεσπαρμένης παραγωγής καθώς επίσης και η διασφάλιση της λειτουργίας της αγοράς προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας».
Ο Κωνσταντίνος Αγαθάκης Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ στράφηκε γύρω από τα στρατηγικά έργα και τον εκσυγχρονισμό των δικτύων «Ακολουθώντας τις τάσεις της αγοράς και στο πλαίσιο της κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας ο ρόλος μας αλλάζει. Βασική επιδίωξη είναι ο εκσυγχρονισμός του Δικτύου και η μετατροπή του σε ένα έξυπνο σύστημα, που θα βελτιώνει συνεχώς τη διαχείριση των συνδεδεμένων σε αυτό καταναλωτών και παραγωγών Η στρατηγική µας βασίζεται στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών».
Οι ρυθμίσεις χρεών
Στη δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών στη ΔΕΗ μέσω της ρύθμισης για εξόφληση σε 36 δόσεις αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. Σταύρος Γούτσος, στη διάρκεια της συνεδριακής εκδήλωσης του ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως είπε ο κ. Γούτσος «κάθε ευρώ που μαζεύει η ΔΕΗ πηγαίνει στην πραγματική οικονομία καθώς είναι δημόσια εταιρεία και δεν βγάζει τα λεφτά στην Ελβετία». Επιπλέον αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του λιγνίτη στο 20% για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας, δεδομένου ότι οι τιμές του πετρελαίου, του φυσικού αερίου διαρκώς μεταβάλλονται και ενδεχομένως να αυξηθούν  περισσότερο στο μέλλον.

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/415875

Δεν υπάρχουν σχόλια: