DEH

DEH

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η.: Ενημέρωση συναδέλφων για το εφάπαξ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Δ.Ε.Η.Συνάδελφοι,
Πρώτα απ’ όλα θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τα εκατοντάδες μηνύματα – email που μας στέλνετε και με τα οποία όπως μας λέτε αναγνωρίζετε την αντικειμενική ενημέρωση και την άμεση πληροφόρηση που σας γίνεται μέσα από τη σελίδα του σωματείου μας. Αυτό μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς. Η εμπιστοσύνη που μας δείχνετε μας φορτώνει με περισσότερη ευθύνη και σας υποσχόμαστε ότι με όσα μέσα διαθέτουμε και όσο μπορούμε θα ανταποκριθούμε. Τώρα θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
Α) Την Παρασκευή που μας έρχεται θα σταλούν στο
λογιστήριο για να βγούνε τα εντάλματα πληρωμής εφάπαξ των συνταξιούχων Οκτωβρίου – Νοεμβρίου του 2013 και με την προϋπόθεση ότι τους έχει εκδοθεί οριστική απόφαση. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει και ο Δεκέμβριος του 2013.
Β) Μέχρι την Παρασκευή που μας πέρασε οι δικαιούχοι εφάπαξ ήταν 499 μέχρι τέλος του 2013. Οι δικαιούχοι εφάπαξ από 1/1/2014 έως και την 31 Δεκεμβρίου 2014 είναι 650. Οι δικαιούχοι εφάπαξ από 1/1/2015 έως και 31 Οκτωβρίου 2015 είναι 219. Δικαιούχοι εφάπαξ είναι αυτοί που τους έχει εκδοθεί οριστική απόφαση κύριας σύνταξης.
Γ) Με τις επαφές που κάναμε την εβδομάδα που μας πέρασε στην Αθήνα, προκύπτουν τα εξής:
1). Η αρμόδια υπηρεσία έκδοσης του εφάπαξ δεν έχει τη δυνατότητα να εκδώσει μέχρι τέλος του χρόνου περισσότερες από 700 αποφάσεις.
2). Από 1/1/2017 γίνεται η ενοποίηση του ΤΑΥΤΕΚΩ με το ΕΤΕΑ. Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι δε θα υπάρχει προσωπικό πιστοποιημένο στον καινούργιο φορέα να εκδίδει αποφάσεις εφάπαξ αλλά ούτε και προϋπολογισμός για την πληρωμή των εφάπαξ. Αυτή η καινούργια κατάσταση θα δημιουργήσει χιλιάδες προβλήματα. Κατά την συνάντηση που είχαμε με τον πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ παρουσία του κυρίου Ντούφα προτείναμε: α) να εγκρίνουν υπερωρίες, β) να μεταφέρουν προσωπικό, γ) να δοθεί η δυνατότητα σε συνταξιούχους με τις κατάλληλες γνώσεις να επανδρώσουν το τμήμα έκδοσης αποφάσεων εφάπαξ με εθελούσια εργασία και δ) να βρεθεί μια φόρμουλα παράτασης κάνα δύο μηνών με υπουργική απόφαση, ώστε με τα διαθέσιμα που έχουμε να πληρωθούν όλα τα εφάπαξ. Μας απάντησαν ότι όλες αυτές τις προτάσεις τις συζητούν αλλά επειδή έχουν οι ίδιοι μόνο τη δικαιοδοσία για την έγκριση υπερωριών και να δεχθούν εθελοντική εργασία με δική τους ευθύνη αυτές τις δύο μπορούν να υλοποιήσουν. Οι άλλες δύο προτάσεις που κάναμε δεν εξαρτώνται από τους ίδιους να τις υλοποιήσουν αλλά από το υπουργείο.
Επομένως, συνάδελφοι, θα πρέπει να στραφούμε προς το υπουργείο. Πιστεύουμε όμως ότι, προς το υπουργείο πρέπει να υπάρξει πολύ μεγάλη πίεση για να δοθεί παράταση. Εμείς με τις δυνάμεις που διαθέτουμε και χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα όπως πάντα θα το κάνουμε αλλά καλούμε και όλους εσάς σε όποια περιοχή και αν βρίσκεστε, σε όποιο σύλλογο είστε γραμμένοι να κάνετε κι εσείς το ίδιο. Θα ακολουθήσει και άλλο δελτίο με άλλα θέματα όπως: συντάξεις αναπηρικές και χηρείας που είδαμε με τις επαφές μας στην Αθήνα. Όπως πάντα θα έχετε ενημέρωση άμεση για κάθε σοβαρή εξέλιξη.
ΓΙΑ ΤΟ Δ/Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

   ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΗΜΑΚΗΣ            ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΟΦΤΣΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: