DEH

DEH

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Αλλα έλεγε η ΓΕΝΟΠ τον Ιούλιο για τις αποχωρήσεις εργαζόμενων από τη ΔΕΗ και άλλα λέει τώρα

 
Αλλα έλεγε η ΓΕΝΟΠ τον Ιούλιο για τις αποχωρήσεις εργαζόμενων από τη ΔΕΗ και άλλα λέει τώρα Ηξεις αφήξεις από την ηγεσία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ η οποία άλλα έλεγε το καλοκαίρι για τις αποχωρήσεις στελεχών από την Επιχείρηση κι άλλα λέει σήμερα. Μόλις πριν από μερικές ημέρες η ΓΕΝΟΠ βγήκε με επιθετική ανακοίνωσή της και κατήγγειλε την ηγεσία της ΔΕΗ για «ομαδικές απολύσεις».
Στην ανακοίνωση τονίζεται χαρακτηριστικά:
Η αναφορά για «αποχώρηση 200 περίπου εργαζομένων», είναι ψευδής καθώς δεν υπάρχει σχετική εισήγηση της αρμόδιας γενικής διεύθυνσης για το επόμενο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ ΑΕ ( της 8ης Νοεμβρίου).
Δυστυχώς, ο κ. Παναγιωτάκης με τα όσα αναφέρονται στο
σημερινό δελτίο τύπου γίνεται προάγγελος και «λαγός» της τρόικας, των οικονομικών συμφερόντων και των πλέον αντεργατικών επιδιώξεων όπως είναι οι ομαδικές απολύσεις.
Θα πρέπει να θυμίσουμε στον κ. Παναγιωτακη ότι οι ΣΣΕ που υπέγραψε προβλέπουν απολύσεις μόνο για οικονομοτεχνικούς λόγους και ότι ο συγκεκριμένος νόμος προβλέπει τη μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου.
Κανείς δεν φανταζόταν ότι ένας πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ , στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και διορισμένος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΗ θα προχωρούσε σε ομαδικές απολύσεις εργαζομένων.
Χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας από την Κοζάνη εξέφρασε την αντίθεσή του στην πώληση του 17% της ΔΕΗ. Σε κάθε περίπτωση η βιασύνη του πρόεδρου της ΔΕΗ για την έκδοση του συγκεκριμένου δελτίου τύπου έχει να κάνει προφανώς με ένα ιδιότυπο ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών, το οποίο όμως ενισχύει και εξυπηρετεί τα συμφέροντα που εποφθαλμιούν το 17% της ΔΕΗ και θέλουν να καρατομήσουν τον υπουργό ΠΕΝ.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ είναι αντίθετη στις ομαδικές απολύσεις και σε κάθε είδους «εκκαθαρίσεις» και μαζί με τους χιλιάδες εργαζόμενους στον Όμιλο ΔΕΗ θα απαντήσουν στις μεθοδεύσεις αυτές με τον πλέον ξεκάθαρο και σαφή τρόπο».
Αλλα έλεγαν
Ωστόσο, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γ. Αδαμίδης, στις 11 Ιουλίου κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΔΕΗ είχε πει επί λέξει:
«Υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι δεν μπορούν να προσφέρουν σήμερα στην επιχείρηση και γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι πρέπει να προχωρήσετε σ αυτή την διαδικασία. Δεν είναι σωστό στην εταιρεία σήμερα να υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν κλείσει το 80ο έτος της ηλικίας τους. Επιτρέψτε μου να μη συνεχίσω (…) αλλά δεν είναι σωστό.
Πρέπει κάποια στιγμή και εμείς είμαστε εδώ, το έχουμε πει από πέρυσι να προχωρήσουμε σε μια τέτοια κίνηση. Αρκετά εκατομμύρια θα μπορέσει εξοικονομήσει η επιχείρηση από τέτοιου είδους δραστηριότητες. Και δεν αφορά μόνο στελέχη. Για να μην νομίζετε ότι υπάρχει κάποια εμπάθεια. Δεν μπορεί ένας τεχνίτης 66 χρονών να αποδώσει στην εταιρεία τα επόμενα χρόνια. Δεν γίνεται. Και να είναι ενταγμένος στα υπερβαρέα. Δημιουργεί πρόβλημα και στο ασφαλιστικό».
Ουσιαστικά προέτρεπε τη διοίκηση της ΔΕΗ να προχωρήσει στην απομάκρυνση μη παραγωγικών εργαζόμενων, κάτι που σήμερα ξεχνά και καταγγέλλει ομαδικές απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: