DEH

DEH

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΕΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

Η εργολαβοποίηση στο ΛΚΜ καλά κρατεί…
Σε πρόσφατη συνάντηση - συζήτηση ο Διευθυντής του ΛΚΜ μας διαβεβαίωσε ότι περιορίζει τις εργολαβίες και μάλιστα δέχεται «πόλεμο» από εργολάβους και απασχολήσει επιπρόσθετα πρωί - απόγευμα οδηγούς και χειριστές με
8μηνη σύμβαση για αυτό το σκοπό.
«Κούφια λόγια»… Η θέση αυτή του Διευθυντή του ΛΚΜ βρίσκεται σε αντίθεση με την πραγματικότητα και αυτό γιατί συνεχίζεται η μίσθωση μηχανημάτων με την ώρα σε εργολάβους για την πραγματοποίηση διαφόρων εργασιών τις οποίες μπορεί να τις πραγματοποιήσει το προσωπικό του ΛΚΜ με δικά του μηχανήματα πολύ περισσότερο αυτή την περίοδο που υπάρχει προσωπικό μετά την επάνδρωση με τους εργαζόμενους με 8μηνα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα της παραπάνω κατάστασης
αποτελούν τα κάτωθι:

  • Στην κεφαλή του Ε12 πλησίον του νέου κόμβου στο Ψαθί εκτελούνται εργασίες κατεδάφισης γέφυρας από εργολάβο με μηχάνημα έργου (σφυρί). Την ίδια ώρα αντίστοιχο μηχάνημα (Χ 9) που διαθέτει το ΛΚΜ για την εκτέλεση της εργασίας αυτής δεν χρησιμοποιείται παρ’ ότι είναι διαθέσιμο.
Οι Μηχανικοί του ορυχείου δεν γνώριζαν για τις διαδικασίες της συγκεκριμένης εργασίας από εργολάβο. Σε επικοινωνία μας με τον Τομεάρχη Εκμετάλλευσης του ΛΚΜ μας δήλωσε ότι για ενημέρωση μας για την συγκεκριμένη εργασία να απευθυνθούμε στον Κλαδάρχη και τον Διευθυντή. Σε επικοινωνία μας με τον Κλαδάρχη Εκμετάλλευσης μας παρέπεμψε στον Διευθυντή του ΛΚΜ.
Από τον «Άννα στον Καϊάφα»  η τακτική των «υπευθύνων» της Ιεραρχίας του ΛΚΜ…  Γιατί άραγε αυτή η τακτική ;
  • Στην κεφαλή του Α16 και στον Α21 Μπουλντόζα  (D 8) εργολάβου εκτελούσε εργασίες . Και σ’ αυτή την περίπτωση οι Μηχανικοί του ορυχείου δεν γνώριζαν κάτι το συγκεκριμένο. Σε επικοινωνία με Επιστάτη του αντίστοιχου πρωινού Συνεργείου μας ενημέρωσε ότι υπάρχει σύμβαση για 60 ώρες για το συγκεκριμένο μηχάνημα και 45 ώρες για μικρότερο μηχάνημα (D6). Επίσης οι εργασίες αυτές μπορούν να εκτελούνται με προσωπικό και μηχανήματα του ΛΚΜ.

Το συνδ. κίνημα παρά την πολύ δύσκολη συγκυρία για τους εργαζόμενους και την Επιχείρηση θα συνεχίσει τον αγώνα του για τη διασφάλιση των συμφερόντων της Επιχείρησης και του ΛΚΜ με κάθε νόμιμη ενέργεια και συνδικαλιστική δραστηριότητα.

Τα Δ.Σ. των Σωματείων


               
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:   Δ.Λ.Κ.Μ. -  Γ.Δ/ΟΡ. -  ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - Ε.ΚΑ. - ΜΜΕ
                                        Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρίπολης


Δεν υπάρχουν σχόλια: