DEH

DEH

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

Η ΔΕΗ δημοσίευσε το σχέδιο συμβασης για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ


 Η ΔΕΗ γνωστοποίησε σήμερα πρόσθετη ενημέρωση σχετικά με την πώληση του 24% ΑΔΜΗΕ, δηλαδή το βασικό θέμα της ημερήσιας διάταξης της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου.
Πιο αναλυτικά έδωσε στη δημοσιότητα τα βασικά σημεία του Σχεδίου Σύμβασης Αγοραπωλησίας του 24% των μετοχών
του ΑΔΜΗΕ, τα οποίο μπορείτε να δείτε εδώ.
Είχε προηγηθεί την Τετάρτη η δημοσίευση αναλυτικού κειμένου επεξήγησης των θεμάτων της γενικής συνέλευσης, όπου η Επιχείρηση παρουσιάζει λεπτομερώς τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν μέχρι την ανάδειξη της State Grid ως προτιμητέου επενδυτή για εξαγορά του 24% του ΑΔΜΗΕ έναντι 320 εκατ. ευρώ.
Βάσει του σχεδίου σύμβασης, ο υποψήφιος αγοραστής θα κληθεί να καταθέσει εγγυητική επιστολή 20 εκατομμυρίων ευρώ με ισχύ έξι μηνών, ενώ η ΔEΗ θα πληρωθεί το 2017 το μέρισμα που θα διανείμει ο ΑΔΜΗΕ για την οικονομική χρήση 2016 και το οποίο θα αντιστοιχεί στο 35% των καθαρών κερδών του ΑΔΜΗΕ.
Επίσης, το τίμημα των 320 εκατομμυρίων θα αυξάνεται κατά 5% εφόσον η μεταβίβαση των μετοχών δεν ολοκληρωθεί μεταξύ 1/1 και 31/12 2017 και επιπλέον 4% για τον επόμενο χρόνο. Για μια διετία η κινεζική State Grid δεν θα έχει δικαίωμα μεταβίβασης των μετοχών, αλλά όπως σημειώνεται στις επεξηγήσεις, αν αυτό συμβεί, η State Grid θα καταβάλλει μέρος του τιμήματος στη ΔEΗ, το οποίο τίμημα θα υπολογιστεί με βάση ειδικές διατάξεις.
Tέλος η συμφωνία προβλέπει την πληρωμή από τον ΑΔΜΗΕ στη ΔEΗ ποσού 131 εκατομμυρίων ευρώ μείον φόρους, το οποίο ορίζει ως cash upstream payment και το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αντιστοιχεί σε επιστροφή κεφαλαίου από κεφαλαιοποίηση παγίων του ΑΔΜΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: