DEH

DEH

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Στις 12 Δεκεμβρίου το πρώτο crash test με τους επενδυτές. Σε πάνελ στο επενδυτικό συνέδριο της Νέας Υόρκης για την Ελλάδα θα συμμετέχει ο Παναγιωτάκης

Την προσδοκία πως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου θα λάβει αποφάσεις που θα μπορούν να αξιοποιηθούν από την Ελλάδα για την προσέλκυση επενδύσεων έχει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Η προσδοκία αυτή θα «δοκιμαστεί» στην πράξη στις 12 Δεκεμβρίου στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης, όπου στελέχη της κυβέρνησης και της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας αλλά και κορυφαίοι διαχειριστές κεφαλαίων θα
συμμετάσχουν στο επενδυτικό συνέδριο για
την Ελλάδα που διοργανώνει η Capital Link σε συνεργασία με το New York Stock Exchange και την υποστήριξη διεθνών τραπεζών.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει μήνυμα ενώ από πλευράς κυβέρνησης θα συμμετάσχουν οι Δημήτρης Παπαδημητρίου, Γιώργος Σταθάκης, Ελενα Κουντουρά, Αλέξης Χαρίτσης, Γιώργος Χουλιαράκης και Γιώργος Πιτσιλής.
Ορισμένα από τα πάνελ ξεχωρίζουν, όπως αυτό για το τραπεζικό σύστημα που συντονίζει ο Πάνος Παπάζογλου της EY και θα συμμετάσχουν οι Νίκος Καραμούζης (Eurobank Ergasias), Λεωνίδας Φραγκιαδάκης (Εθνική), Eric Tourret (Hellenic Financial Stability Fund), Alex Pretzner (Citi), David Vaillant (BNP Paribas), Julien Petit (Goldman Sachs) και Στέφανος Παπαπαναγιώτου (UBS AG).
Για τις προπτικές της οικονομίας θα πουν τις απόψεις τους οι John Koudounis (Calamos Investments), Declan Costello (Ευρωπαϊκή Επιτροπή), Nicola Giammarioli, (European Stability Mechanism) και Francesco Drudi (ΕΚΤ). Για τη στρατηγική και χρηματοδότηση των επιχειρήσεων θα μιλήσουν οι Aντώνης Κεραστάρης (Intralot), Ανδρέας Σιάμισιης (ΕΛΠΕ), Γιώργος Λινάτσας (AXIA), Paul Simpkin (Citi), Nishan Srinivasan (Credit Suisse) και Νίκος Εξαρχος (Deutsche Bank). Τέλος, για την ανάπτυξη και τις επενδυσεις θα μιλήσουν οι Χρήστος Μεγάλου (Tite Capital Limited), Αιμίλιος Κυριάκου (Citi), Sabina Dziurman (EBRD), Ιωάννης Καλτσας (EIB), Ιωάννης Τσακίρης (European Investment Fund) και Andrea Engel (IFC).
Από την πλευρά του ιδιωτικού τομέα για το επενδυτικό τοπίο και την οικονομία θα αποφανθούν οι John P. Calamos (Calamos Investments), John Catsimatidis (Red Apple Group), Dean Metropoulos (Metropoulos & Company), Michael Psaros (KPS Capital Partners), Θεόδωρος Φέσσας (ΣΕΒ, Quest), Αναστάσιος Καλλιτσάντσης (Ελλάκτωρ) και Ευάγγελος Μυτιληναίος (Μυτιληναίος), ενώ σε πάνελ για την ενέργεια θα συμμετάσχουν οι Μανόλης Παναγιωτάκης (ΔΕΗ), Γρηγόρης Στεργιούλης (ΕΛΠΕ) και Rikard Scoufias (TAP).
Τέλος, για τα «κόκκινα» δάνεια θα αποφανθούν οι Θεόδωρος Αθανασόπουλος (Alpha Bank), Alexander Dovles (Papadimitriou & Partners), Κωνσταντίνος Βόσικας (Εθνική), Σπύρος Παπασπύρου (Πειραιώς), Κώστας Καραγιάννης (Apollo), Πασχάλης Μπουχώρης (BlackRock), Luigi Rizzo (Bank of America Merrill Lynch) και ο Armando Rubio Alvarez (Credit Suisse).

Δεν υπάρχουν σχόλια: