DEH

DEH

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Η Ελληνική κυβέρνηση εμπόδιο στις ιδιωτικοποιήσεις

"Οι ρίζες του ΣΥΡΙΖΑ στη μαρξιστική Αριστερά και στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης, κάνουν τις ιδιωτικοποιήσεις ένα πικρό χάπι", αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.


Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε πόλεμο με τον εαυτό της και απειλεί με εκτροχιασμό το πρόγραμμα ιδιωτικοποίησης κρατικών περιουσιακών στοιχείων, το οποίο είναι κομβικής σημασίας για τη μείωση του εξωτερικού χρέους και την αύξηση των ξένων επενδύσεων στη χώρα, σημειώνει σε αναλυτικό θέμα της η Wall Street Journal.

«Οι ηγέτες του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ περιοδεύουν σε όλο τον κόσμο, από τη Νέα Υόρκη έως τη Σαγκάη, προσπαθώντας να πείσουν ξένους επενδυτές να επενδύσουν κεφάλαια στην Ελλάδα, για να δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία. Ωστόσο, οι ρίζες του ΣΥΡΙΖΑ στη μαρξιστική Αριστερά και στο κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης, κάνουν τις ιδιωτικοποιήσεις ένα πικρό χάπι», αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.
Η WSJ κάνει ειδική αναφορά στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος, σύμφωνα με την αρθρογράφο «έχει ορκιστεί για την αποτυχία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων».
Η «επαμφοτερίζουσα στάση της κυβέρνησης» όσον αφορά στο πρόγραμμα φέρεται να έχει δημιουργήσει οργή και εκνευρισμό όχι μόνο στα συνδικάτα, που ήλπιζαν ο ΣΥΡΙΖΑ να μην προχωρήσει σε εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις, όσο και σε ξένες εταιρείες που ενδιαφέρονται για απόκτηση κρατικών assets ή για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Αναφορά γίνεται τέλος και στον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, για τον οποίο η εφημερίδα σημειώνει ότι, ενώ ασκούσε έντονη κριτική στην προηγούμενη κυβέρνησηΝ.Δ. - ΠΑΣΟΚ για «ξεπούλημα δημοσίων υποδομών» σαν στέλεχος της αντιπολίτευσης, τελικώς συναίνεσε στην πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε υποπολλαπλάσια τιμή από εκείνη την οποία κατήγγελλε ως υπερβολικά χαμηλό τίμημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: