DEH

DEH

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

"Κλειστή" διαβούλευση - Τι θα συζητήσει η ΝΔ με την ενεργειακή αγορά

Ως έναν από τους βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αντιμετωπίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης την αγορά της ενέργειας και σε αυτό το πλαίσιο εγκαινιάζει σήμερα έναν δίαυλο επικοινωνίας με τους φορείς και εκπροσώπους του κλάδου.

Αυτός τουλάχιστον είναι ο στόχος της εκδήλωσης που
διοργανώνεται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας από τη γραμματεία παραγωγικών τομέων με τη συμμετοχή του αντιπρόεδρου του κόμματος αρμόδιου για το πρόγραμμα Κωστή Χατζηδάκη, της συντονίστριας παραγωγής και εμπορίου Όλγας Κεφαλογιάννη και του τομεάρχη ενέργειας και κλιματικής αλλαγής Κώστα Σκρέκα.

Από πλευράς φορέων, στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί και θα παρευρεθούν εκπρόσωποι των ενεργειακών ΔΕΚΟ, σύνδεσμοι και ενώσεις που εκπροσωπούν όλους τους συμμετέχοντες στην αγορά, όπως οι ανεξάρτητοι ηλεκτροπαραγωγοί, οι παραγωγοί ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, οι μεγάλοι βιομηχανικοί καταναλωτές ενέργειας κλπ, αλλά και εκπρόσωποι ενεργειακών εταιρειών και ομίλων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι εκπρόσωποι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να μην περιοριστούν μόνο στην καταγραφή των προβλημάτων και των αδιεξόδων που έχουν δημιουργηθεί και διογκωθεί εξαιτίας των λανθασμένων επιλογών της κυβέρνησης αλλά επιπλέον να παρουσιάζονται οι αρχές της πολιτικής πρότασης για τον ενεργειακό τομέα. Επιπλέον θα ζητηθεί από τους φορείς και τους εκπροσώπους της αγοράς να συμμετάσχουν ενεργά στην προσπάθεια να τεθούν οι βάσεις για την εκπόνηση μιας ευρύτερης εθνικής στρατηγικής, στη βάση βεβαίως των ευρωπαϊκών πολιτικών, για την αγορά της ενέργειας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: