DEH

DEH

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Ο πρόεδρος του κινεζικού κολοσσού CMEC αύριο στην Αθήνα

Ο πρόεδρος του κινεζικού κολοσσού CMEC αύριο στην Αθήνα
Ο κ. Ζhang Chun, πρόεδρος της κινεζικής CMEC, επισκέπτεται αύριο την Αθήνα, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας για συζητήσεις με την διοίκηση της ΔΕΗ και υπογραφή συμφωνίας Στρατηγικής Συνεργασίας στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή. Η επεξεργασία του Συμφώνου Στρατηγικής Συνεργασίας έχει ολοκληρωθεί μετά από συνεννοήσεις μεταξύ των δύο πλευρών.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι δύο πλευρές θα συζητήσουν
και την πορεία του «Project Μελίτη» που σχετίζεται με την από κοινού κατασκευή της δεύτερης λιγνιτικής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής στη Φλώρινα. Η CMEC ειδικεύεται στη δημιουργία μεγάλων μονάδων παραγωγής ενέργειας και δραστηριοποιείται ήδη σε πολλά μέρη της υφηλίου (Τουρκία, Αργεντινή, Νιγηρία, Βοσνία κ.α). Η εταιρεία είναι μέλος του ομίλου Sinomach, δηλαδή της Εθνικής Εταιρείας Βιομηχανικών Έργων της Κίνας.
Η ΔΕΗ ενημέρωσε επίσης σήμερα, Κυριακή, ότι «η διαδικασία επιλογής του στρατηγικού επενδυτή για το 24% του ΑΔΜΗΕ εξελίσσεται κανονικά, με την εξέταση των δικαιολογητικών και των στοιχείων των δύο υποψηφίων που κατέθεσαν προσφορά. Πρόκειται για την κινεζική State Grig και την ιταλική TERNA, από κοινού με το επενδυτικό fund F2I, από την επιτροπή της ΔΕΗ και τους συμβούλους της Εταιρείας».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: