DEH

DEH

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Τις θέσεις του για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΕΗ αποσαφήνισε ο Μ. Παναγιωτάκης

Αποτέλεσμα εικόνας για παναγιωτακης μανωληςΤις θέσεις του για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΕΗ αποσαφήνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε σήμερα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη.
Συγκεκριμένα, όπως επεσήμανε ο κ. Παναγιωτάκης:
1) Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος (management) της ΔΕΗ Α.Ε. επιβάλλεται να ανήκει στο Δημόσιο.
2) Η μεταφορά ή μη του 17% από το ΤΑΙΠΕΔ στο
Υπερταμείο είναι αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία χωρίς την παραμικρή αμφιβολία θα σταθμίσει όλα τα δεδομένα και τις δυνατότητες.
3) Η Διοίκηση της ΔΕΗ οφείλει να προετοιμάσει την Επιχείρηση ενόψει της ένταξής της στο Υπερταμείο, και ανεξάρτητα από τη μεταφορά ή μη του 17% σ΄αυτό, ώστε όχι μόνο να μην υπάρξει καμία διακινδύνευση γι΄αυτήν αλλά να διασφαλίζεται και η αναπτυξιακή προοπτική της εταιρείας.
4) Τα θέματα αυτά, όπως και κάθε άλλο σημαντικό θέμα που αφορά τη ΔΕΗ-εθνικό κεφάλαιο πρέπει να αντιμετωπίζονται με τη μέγιστη σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Σε καμία περίπτωση δεν προσφέρονται για φθηνή κάθε είδους εκμετάλλευση ή καιροσκοπισμό.
AdTech Ad
Η συνάντηση με τον κ. Καρυπίδη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕΗ με αφορμή τη σύναψη μνημονίου στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΗ και της Κινέζικης Εταιρείας CMEC.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ όπως έγινε γνωστό, αποδέχθηκε κατ' αρχήν πρόταση του κ. Καρυπίδη σύμφωνα με την οποία το εργοστάσιο κατασκευής έξυπνων μετρητών που προτίθεται να δημιουργήσει η CMEC από κοινού με τη ΔΕΗ να γίνει στη Δυτική Μακεδονία.
Επίσης ενημέρωσε τον περιφερειάρχη για την πορεία υλοποίησης του "project Μελίτη", δηλαδή την κατασκευή της δεύτερης λιγνιτικής μονάδας που πρόκειται να υλοποιηθεί στη Φλώρινα από την Κινεζική Εταιρεία, καθώς και τις προοπτικές της δραστηριότητας της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία με βάση τις νέες δυνατότητες που δημιουργεί η στρατηγική συνεργασία με τη CMEC.
Τέλος ο πρόεδρος της ΔΕΗ αναφέρθηκε στις επενδύσεις της ΔΕΗ στην περιοχή για λιγνιτική παραγωγή, για τις οποίες τον τελευταίο χρόνο δαπανήθηκαν περίπου 600 εκατ., ενώ για την ολοκλήρωση της κατασκευής της Πτολεμαΐδας 5 θα δαπανηθεί τουλάχιστον 1 δισ. τα επόμενα 3,5 χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: