DEH

DEH

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

RTE: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο προσφοράς για τον ΑΔΜΗΕ αλλά όχι με υπέρμετρο τίμημα

RTE: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο προσφοράς για τον ΑΔΜΗΕ αλλά όχι με υπέρμετρο τίμημα
Το ενδεχόμενο υποβολής προσφοράς για τον ΑΔΜΗΕ εξετάζει η γαλλική RTE, θυγατρική της κρατικής εταιρείας κοινής ωφέλειας EDF, όπως δήλωσε στο Reuters ο CEO της Francois Brottes.
Η RTE έχει ήδη προχωρήσει στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού για το 24% του ΑΔΜΗΕ μαζί με την ιταλική TERNA και την κινεζική State Grid. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν τις προσφορές τους έως τις 21 Οκτωβρίου, ωστόσο, ο κ. Brottes ανέφερε ότι δεν έχει καταθέσει ακόμα επίσημη πρόταση γιατί περιμένει
περισσότερες πληροφορίες.
Πάντως ο ίδιος έσπευσε να τονίζει ότι η RTE δεν σκοπεύει να καταβάλλει υπέρμετρο τίμημα για τον ΑΔΜΗΕ.
«Δεν έχουμε την πρόθεση να ξοδέψουμε χρήματα τα οποία θα χάσουμε μόνο και μόνο για να βάλουμε το πόδι μας στο κατώφλι.«Πρέπει να έχουμε κέρδος» σημείωσε προσθέτοντας ότι παρότι οι διεθνείς επενδύσεις μπορεί να μην αποφέρουν τεράστια κέρδη στην αρχή θα πρέπει να έχουν έστω μια μίνιμουμ κερδοφορία.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων η ΔΕΗ, που κατέχει το 51% του ΑΔΜΗΕ, θα πρέπει είτε να πουλήσει ποσοστό μειοψηφίας στον ΑΔΜΗΕ είτε να ιδιωτικοποιήσει πλήρως το δίκτυο μέχρι το επόμενο έτος.
Ο προτιμώμενος υποψήφιος θα πρέπει να επιλεγεί έως τις 31 Οκτωβρίου και η συμφωνία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο α' τρίμηνο του 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια: