DEH

DEH

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Αμετάβλητο το ΕΤΜΕΑΡ διατήρησε η ΡΑΕ. Καμία αύξηση στο ρεύμα

rae
Αμετάβλητο, για όλους τους καταναλωτές ηλεκτρισμού, άφησε τελικώς η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας το ΕΤΜΕΑΡ, το τέλος υπέρ των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η απόφαση πάρθηκε έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση της ολομέλειας, που ολοκληρώθηκε αργά χθες το βράδυ.
Να σημειωθεί ότι το ΕΤΜΕΑΡ πληρώνεται από όλους τους
καταναλωτές ηλεκτρισμού, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ενισχύοντας τον ειδικό λογαριασμό ΑΠΕ (ΕΛΑΠΕ) που διαχειρίζεται ο ΛΑΓΗΕ για την αποζημίωση των παραγωγών ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Για την εξάλειψη των ελλειμμάτων του ΕΛΑΠΕ μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς, όπως έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές, το υπουργείο Ενέργειας θέσπισε ένα νέο ειδικό τέλος για τους προμηθευτές, ώστε να μην χρειασθεί να αυξηθεί το ΕΤΜΕΑΡ. Ωστόσο, παρόλο που ήταν σχεδόν βέβαιo πως η ΡΑΕ δεν θα αναθεωρούσε το συνολικό ύψος των εσόδων από το ΕΤΜΕΑΡ, η χθεσινή απόφαση διέψευσε δημοσιεύματα που είχαν κυκλοφορήσει τις προηγούμενες ημέρες και τα οποία υποστήριζαν πως θα προέβαινε σε ανακατανομή του τέλους, αυξάνοντας την αντίστοιχη χρέωση για τις βιομηχανίες και περιορίζοντας την επιβάρυνση των οικιακών τιμολογίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: