DEH

DEH

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΗ:Το Δ.Σ. της εταιρείας ανέδειξε ως προτιμητέο στρατηγικό επενδυτή τον κενιζικό όμιλο - Στις 24 Νοεμβρίου θα επικυρωθεί οριστικά από τη Γ.Σ. των μετόχων

Την ανάδειξη της κινεζικής εταιρείας State Grid International Development Ltd ως προτιμητέου στρατηγικού επενδυτή για την πώληση του 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ αποφάσισε σήμερα το ΔΣ της ΔΕΗ, ενώ η οριστική απόφαση για την πώληση θα ληφθεί από τη γενική συνέλευση των μετόχων που έχει οριστεί για τις 24 Νοεμβρίου 2016.

Υπενθυμίζεται ότι το τίμημα που προσέφερε η κινέζικη


εταιρία είναι 320 εκατ. ευρώ. Στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ παρουσιάστηκε η έκθεση για το εύλογο του τιμήματος που εκπόνησε η διεθνής επενδυτική τράπεζα Barclays, την οποία είχε επιλέξει η ΔΕΗ κατόπιν διαγωνισμού. Σύμφωνα με την έκθεση το τίμημα χαρακτηρίζεται δίκαιο και εύλογο, η δε διαγωνιστική διαδικασία αντικειμενική και διαφανής.
Επίσης, στο ΔΣ παρουσιάστηκε η έκθεση αποτίμησης του ΑΔΜΗΕ από τους Χρηματοοικονομικούς Συμβούλους HSBC Bank plc, Citigroup Global Markets Limited και NBG Securities, η οποία είχε υποβληθεί στις 20 Οκτωβρίου 2016, δηλαδή, πριν από την υποβολή των προσφορών. Για την ανάλυση αυτήν χρησιμοποιήθηκαν διάφορες, διεθνώς αποδεκτές, μέθοδοι αποτίμησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: