DEH

DEH

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ETE/ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
Συναδέλφισσες – φοι,


Η επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εναντίον ολόκληρης της εργατικής τάξης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Παλιά  και νέα μέτρα που έρχονται με μορφή χιονοστιβάδας, βάζουν ταφόπλακα σε όποια δικαιώματα έχουν απομείνει, εξαφανίζοντας  τα τελευταία ίχνη του λαϊκού εισοδήματος.
Ουσιαστικά εξαφανίζουν την ίδια την ζωή των εργαζόμενων.


Από κοντά και τα κόμματα της δήθεν αντιπολίτευσης ΠΑΣΟΚ
– ΝΔ και λοιπά, που όταν η κυβέρνηση χρειάζεται χείρα βοηθείας είναι πρόθυμα να την δώσουν ψηφίζοντας μαζί μνημόνια.  
Εξαίρεση φυσικά δεν αποτελούν οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΔΕΗ.


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα σχέδια για την ολοκλήρωση της πλήρους ιδιωτικοποίησης της ηλεκτρικής ενέργειας.
  • -Μεταφορά ποσοστού μετοχών της ΔΕΗ στο υπερταμείο.
  • -Μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στην παραγωγή στο 50% έως το 2020 μέσω των ΝΟΜΕ (δημοπρασίες λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής) με τιμές πολύ κάτω του κόστους.
  • -Μείωση του μεριδίου της ΔΕΗ στη λιανική και χονδρική αγορά επίσης στο 50% έως το 2020.
  • -Ποινικοποίηση του λιγνίτη υπέρ άλλων εισαγόμενων καυσίμων (φυσικό αέριο) η της ‘’πράσινης ενέργειας’’.
  • -Χαριστικές επιπλέον μειώσεις από την ΔΕΗ στη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στους βιομήχανους και η αρχή έγινε με την συμφωνία της διοίκησης της ΔΕΗ με την αλουμίνιον της Ελλάδος.
  • -Στην ολοκλήρωση της βρίσκεται η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ με την επιλογή του στρατηγικού επενδυτή 21-10-2016.
  • -Νέες μεγάλες μειώσεις μισθών έρχονται  σε ΔΕΔΔΗΕ και ΔΕΗ σε πρώτη φάση. Μειώσεις που θα φτάνουν μέχρι τον πυρήνα του βασικού μισθού και θα μας ακολουθούν μέχρι την σύνταξη.


Αυτή ακριβώς την κρίσιμη στιγμή διάλεξαν οι παρατάξεις που αποτελούν την πλειοψηφία στο Δ.Σ της Ε.ΤΕ  (ΕΑΜΕ – ΔΑΚΕ – παράταξη ΣΥΡΙΖΑ) να δημιουργήσουν τεχνητή ρήξη, οδηγώντας ουσιαστικά το σωματείο σε αδρανοποίηση μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.
Στο Δ.Σ της Ε.ΤΕ στις 12-10 2016 η παράταξη του ΕΑΜΕ με ανεξήγητη επιμονή, εκτός ημερήσιας διάταξης και με αντικαταστατικές διαδικασίες, έφερε για συζήτηση την συμμετοχή του σωματείου σε πρόγραμμα ‘’επιμόρφωσης’’ των μελλών του μέσω ΕΣΠΑ με Κονδύλι ύψους πάνω από 1.000.000…. ευρώ.
Κάποιοι δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από το πρόσφατο παρελθόν (ΟΚΔΕ) και παραμένουν αμετανόητοι. Είναι τα γνωστά προγράμματα της Ε.Ε που χρησιμεύουν για τον εκμαυλισμό της συνείδησης των εργαζόμενων μακριά από τα πραγματικά και σύγχρονα προβλήματα τους.


Οι δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού δεν διστάζουν να χρησιμοποιούν και αυτές τις μεθόδους προκειμένου να χειραγωγούν τους εργαζόμενους  και ανενόχλητοι όπως νομίζουν να συμπορεύονται με κυβερνήσεις και διοικήσεις σε αυτό που έχουν ταχθεί.


Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ καταψήφισε φυσικά το συγκεκριμένο θέμα και δεν νομιμοποίησε καμία απόφαση που πάρθηκε στο Δ.Σ, πρόβαλε την ανάγκη η συζήτηση να επικεντρωθεί στα μεγάλα και εκρηκτικά προβλήματα όπως:
ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,  ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ κλπ  και πρότεινε, με συγκεκριμένες αποφάσεις να οργανωθεί η αντίσταση των εργαζόμενων ολόκληρου του ομίλου.


Η ΔΑΚΕ  χρησιμοποιώντας αυτό το γεγονός παραιτήθηκε από όλες τις θέσεις της εκτελεστικής επιτροπής που κατείχε αποχωρώντας από το διοικητικό συμβούλιο.
Οι μεθοδεύσεις αυτές με ότι άλλο επακολουθήσει ουσιαστικά οδηγούν το μεγαλύτερο σωματείο της ΓΕΝΟΠ στην αδρανοποίηση που σημαίνει, κυβέρνηση και διοίκηση να μπορούν χωρίς το παραμικρό εμπόδιο να προχωρήσουν τα σχέδια τους. Δεν είναι τυχαία άλλωστε η αρνητική εξέλιξη στο ΕΚΑ που με δικαστική απόφαση ουσιαστικά καθαιρείται η διοίκηση του μεγαλύτερου εργατικού κέντρου της χώρας.


Συναδέλφισσες – φοι ,
Συνάδελφοι, δεν θα κουραζόμαστε να επαναλαμβάνουμε τις εγκληματικές, διαχρονικές ευθύνες της πλειοψηφίας του συνδ. Κινήματος (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΑΔ και των απογόνων τους) που με τις λογικές της αποδοχής των Οδηγιών της ΕΕ, του ..υγιούς ανταγωνισμού, του μικρότερου κακού κλπ έστρωσαν και χωρίς ντροπή συνεχίζουν να στρώνουν το χαλί της ιδιωτικοποίησης. Αλλά και τις ψευδαισθήσεις που έσπειραν για την ... πρώτη και δεύτερη ...αριστερή κυβέρνηση.


Έγκαιρα είχαμε προειδοποιήσει ότι με την πολιτική της υποταγής και συμπόρευσης του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού με τους εχθρούς, τα όποια «καρότα-τερτίπια-τροφεία» αργά ή γρήγορα θα αποτελούν ανάμνηση, όπως και το μπόνους ……θυμάστε ? ? ? ….
Η Αγωνιστική Συνεργασία, το ΠΑΜΕ αναδεικνύουν και προβάλλουν αγωνιστικά ότι το συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να οργανώσει την αντεπίθεσή του, με αφετηρία την απαίτηση να ανακτηθούν οι απώλειες της περιόδου της κρίσης. Δεν μπορεί να υπάρξει ουσιαστική ανακούφιση για τους εργαζόμενους χωρίς την ανάκτηση των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης, χωρίς την κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου που φυλάει σαν κόρη οφθαλμού και το προωθεί η σημερινή κυβέρνηση.
Δεν νομιμοποιούμε τα αντιλαϊκά μέτρα, συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στα νέα που έρχονται. Διεκδικούμε κατάργηση των αντιλαϊκών νόμων και φόρων, ανάκτηση των απωλειών, μόνιμη και σταθερή δουλειά, αποκλειστικά δημόσια υποχρεωτική Ασφάλιση, Υγεία, Παιδεία. Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι της κρίσης, να φορολογηθεί το κεφάλαιο.
Αντιπαλεύουμε κάθε μορφής ιδιωτικοποίηση, παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσιο, ενιαίο φορέα ενέργειας που θα σχεδιάζει με κριτήριο την συνδυασμένη ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, την ασφάλεια και όπου οι πρώτες ύλες, τα μέσα παραγωγής, τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής η.ε. θα αποτελούν λαϊκή περιουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: