DEH

DEH

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Περιφερειάρχης δυτ. Μακεδονίας: Θα παραιτηθούμε από τις θέσεις μας αν πωληθεί η ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για καρυπιδης θεοδωρο
Τις «κόκκινες γραμμές» που αφορούν την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, σε ό,τι αφορά τις «δυσμενείς επιπτώσεις της» για τη δυτική Μακεδονία, έθεσε στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, αντιπροσωπεία της Περιφέρειας, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη.
Σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο, με συμμετοχή βουλευτών της περιοχής και εκπροσώπων της
ΓΕΝΟΠ, ο κ.Καρυπίδης προανήγγειλε ότι «η περιφέρεια με τους πολίτες θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις [...]εάν η κυβέρνηση προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ». Πρόσθεσε δε ότι στελέχη της Περιφέρειας δεν θα διστάσουν να παραιτηθούν από τις θέσεις που υπηρετούν «προκαλώντας θεσμική κρίση».
Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και άλλοι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, δίνουν έμφαση στη δέσμευση του κ.Σκουρλέτη ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών και εφαρμογή μέτρων, που θα εστιάζουν στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και της ηλεκτρικής ενέργειας ως κοινωνικού αγαθού.
Τα θέματα γύρω από τα οποία συμφωνήθηκε να υπάρξουν πρωτοβουλίες είναι:
- Η επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ στο Υπερταμείο
- Η παράταση λειτουργίας των τεσσάρων μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς και των δύο του ΑΗΣ Αμυνταίου επί 32.000 ώρες, αντί των 17.500, όπως ισχύει σήμερα. Πρόκειται για μονάδες που βρίσκονται σε καθεστώς παρέκκλισης περιορισμένης διάρκειας για τη χρονική περίοδο 1.1.2016 - 31.12.2023.
- Η κατάργηση του τέλους λιγνίτη σε αντιστοιχία με την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ηλεκτροπαραγωγή από φυσικό αέριο.
Η συνάντηση οργανώθηκε μετά από αίτημα της ΓΕΝΟΠ και συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κοζάνης Παναγιώτης Πλακεντάς, καθώς και οι βουλευτές της Π.Ε. Κοζάνης Γιώργος Ντζιμάνης, Μίμης Δημητριάδης και Γιάννης Θεοφύλακτος (ΣΥΡΙΖΑ). Παράλληλα, παρέστησαν εκπρόσωποι του βουλευτή της ΝΔ Γ. Κασαπίδη και του κόμματος των ΑΝΕΛ. 
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, απάντησε θετικά στην πρόσκληση του περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη και το επόμενο διάστημα θα επισκεφθεί για πρώτη φορά το ενεργειακό κέντρο της Δυτικής Μακεδονίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: