DEH

DEH

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Επιστολή του Σωματείου “H Ένωση” προς τον Υπουργό εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων Γεώργιο Κατρούγκαλο

Αποτέλεσμα εικόνας για ενωση δεη
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ  Αρ. Φύλλο 85
ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ.4387
Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης
ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!
Μεγαλύτερη κοινωνική αναλγησία δεν θα μπορούσε  να υπάρξει!!!!
Η σημερινή Αριστερή κυβέρνηση, με Υπουργό εργασίας και κοινωνικών ασφαλίσεων τον κ. Κατρούγκαλο, που καθημερινά με περίσσια περηφάνια δηλώνει Αριστερός αποφασίζει με Νόμο, να καταργήσει την σύνταξη χηρείας!!!!!
Συγκεκριμένα στον Νόμο 4387, στο Άρθρο 12 παράγραφο Α. ο Υπουργός Εργασίας, χωρίς ίχνος ντροπής εκδικείται
αυτούς που η μοίρα τους χτύπησε αλύπητα την πόρτα χάνοντας τον – την σύντροφό τους.
Αναφέρει στο Άρθρο ότι, Σε περίπτωση που ο θάνατος έχει συμβεί προτού συμπληρωθεί το 55ο έτος της ηλικίας του επιζώντος συζύγου, τότε καταβάλλετε σε αυτόν σύνταξη τριών (3) ετών!!!
Εάν ο δικαιούχος, συμπληρώσει το 55ο της ηλικίας του κατά την διάρκεια λήψης της σύνταξής, η καταβολή της διακόπτεται με τη συμπλήρωση της τριετίας  και άρχεται εκ νέου με την συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας του.
Πρόκειται για μέτρο που μόνο ανάλγητοι και  νοσηροί εγκέφαλοι θα μπορούσαν να σκεφτούν.
Με αυτές τις πρακτικές,  όχι μόνο δεν πρόκειται να αντιμετωπισθεί  η οικονομική κρίση,  αλλά αντιθέτως   επιδεινώνετε  σε τέτοιο βαθμό, που μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες συνέπειες κοινωνικής έκρηξης η οποία θα σαρώσει τα πάντα.
Κύριε Υπουργέ
Με τον  νόμο 2676 άρθρο 62 ( Φ.Ε.Κ 1Α ), για τις συντάξεις χηρείας επί ΠΑΣΟΚ, έδινε σύνταξη στη χήρα μόνο για 3 χρόνια και μετά από σκληρές κινητοποιήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος αντικαταστάθηκε δικαίως,   με τον νόμο 3385/2005  άρθρο 4 της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, με Υπουργό  Εργασίας  τον κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ, αποκαθιστώντας αυτή την κατάφορη αδικία.
Τώρα εσείς ως…αριστερός τον επαναφέρετε!!!!
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!!
Πρέπει τώρα, να καταργήσετε αυτόν τον απαράδεκτο νόμο, που εκδικητικά στερείτε  τα δεδουλευμένα χρήματα του αποθανόντος  από τα παιδιά τουςκαι οδηγείτε  ορφανά παιδιά και χήρες στο πεζοδρόμιo!!!
Εάν δεν μπορείτε να πάρετε πίσω αυτήν την κατάπτυστη, άδικη και  εγκληματική  διάταξη του νόμου 4387, Το μόνο που σας ΑΠΟμένει να κάνετε   είναι να     ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!!!!!
 ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ !!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: