DEH

DEH

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Πάνος Σκουρλέτης Επιχειρεί ηρωική έξοδο

Ηρωική έξοδο από την κυβέρνηση φαίνεται πως επιχειρεί ο υπουργός Περιβάλλοντος- Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης εν όψει ανασχηματισμού, μία έξοδο για την οποία δείχνει να είναι προετοιμασμένος από καιρό ή και να την προετοίμασε…
Σε μία προσπάθεια διατήρησης του αριστερού του προφίλ εξ αρχής έριξε στη μάχη την αντίθεσή του στην πώληση του 17% της ΔΕΗ, μία θέση που με συνέπεια διατηρεί και
προβάλλει τους τελευταίους μήνες, παρά τις τριβές που προκαλεί τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο όσο και με τους δανειστές. Στον ίδιο αγώνα έριξε και την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, με τη γνωστή τροπολογία που έφερε το καλοκαίρι και κόντεψε να τινάξει στον αέρα τον διαγωνισμό. Παράλληλα καλλιέργησε  το φιλολαϊκό του προφίλ, κρατώντας με κάθε τρόπο χαμηλά τα τιμολόγια ηλεκτρισμού. 
Είναι κοινό μυστικό ότι οι θέσεις του αυτές, ειδικά όσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις του ενεργειακού τομέα, δημιούργησαν δυσφορία στους κόλπους των θεσμών, μία δυσφορία, που πολιτικά φαίνεται να τον βολεύει. 
“Είναι φανερό πως μέσα στους κύκλους των δανειστών υπάρχουν απόψεις που επιθυμούν διακαώς να καθορίσουν τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου. Προφανώς μία τέτοια  διάθεση έχει πολιτικό υπόβαθρο και στόχευση” δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, αφήνοντας να εννοηθεί πως ενδεχόμενη απομάκρυνσή του θα οφείλεται και σε  παρέμβαση των θεσμών.
Δεν ήταν λίγοι όσοι χαρακτήρισαν ηγετική την ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι ο κ. Σκουρλέτης κτίζει το προφίλ του για την επόμενη ημέρα. 
Πολιτικοί αναλυτές πέραν της απομάκρυνσης  του υπουργού - στα δημοσιογραφικά γραφεία γίνεται ήδη λόγος  για πιθανούς διαδόχους- μιλούν και για δομική αλλαγή στο ίδιο το υπουργείο, με τον τομέα Ενέργειας να συνενώνεται σε ένα φορέα με ένα τμήμα των δραστηριοτήτων του υπουργείου Ανάπτυξης. 
Οι κρίσιμες ημέρες που ακολουθούν και οι  αποφάσεις που τελικά θα λάβει ο πρωθυπουργός θα καθορίσουν τα επόμενα βήματα στον τομέα της Ενέργειας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: