DEH

DEH

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

ΕΑΜΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ: ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ


ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΟΤΕΡΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ
(ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ)
ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΣΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ
 ΟΧΙ Η ΔΙΑΙΡΕΣΗ

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ
Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ
ΑΥΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΝΟΕΙ.
Συνάδελφισσες και συνάδελφοι,
Πριν από μια εβδομάδα ακριβώς, ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ μην αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα των στιγμών και την αναγκαιότητα να είμαστε ενωμένοι (που απαιτείται όσο ποτέ άλλοτε), για να προασπίσουμε τα συμφέροντα της επιχείρησης και των μελών μας εξέδωσε μια ανακοίνωση μνημείο ανευθυνότητας, διχασμού και διαστρέβλωσης της αλήθειας.
Θα μπορούσαμε να έχουμε απαντήσει αμέσως. Δεν το κάναμε γιατί για εμάς εκείνο που προέχει είναι η συνεννόηση, η συστράτευση και συμπόρευση και όχι να ανταποδώσουμε το όποιο χτύπημα.
Γι αυτό, παρά την πίκρα και την απογοήτευση που μας προξένησε η ισοπεδωτική, απαξιωτική και συκοφαντική ανακοίνωση του παραιτηθέντος γραμματέα του σωματείου μας, αποφασίσαμε να μην σπεύσουμε να απαντήσουμε
αλλά να κάνουμε προσπάθεια συνεννόησης.
Αποφασίσαμε να κάνουμε προσπάθεια συνεννόησης, γιατί ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες στιγμές αυτό επιβάλλεται.
Δυστυχώς όμως παρά τις προσπάθειες μας ο παραιτηθείς γραμματέας δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τι έκανε και τι πρέπει να κάνει.
Σεβόμενοι τους συναδέλφους που μαζικά ψηφίσαν στις εκλογές της ΕΤΕ/ΔΕΗ, αλλά και όσους με την ψήφο τους επέλεξαν να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ, καλούμε την παράταξη της ΔΑΚΕ να ΑΦΗΣΕΙ τις ενδοπαραταξιακές κόντρες και να ασχοληθεί  με τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι από τις επιλογές της κυβέρνησης.


ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΕΞΥΠΕΡΕΤΕΙ Η ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ;
ΠΟΙΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ;
ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

Συνάδελφοι στις τελευταίες εκλογές μας τιμήσατε δίνοντάς μας την πρώτη θέση, αυτό κάποιοι δεν μπορούν να το χωνέψουν.

Εμείς σε εσάς απολογούμαστε και την εμπιστοσύνη σας θα την τιμήσουμε . Αυτό κάνουμε όλα τα χρόνια. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Οδηγός μας είναι οι αξίες μας και μέσα από αυτό το πρίσμα κρινόμαστε.

Ξέρουμε ότι μας θέλετε σοβαρούς.
Ξέρουμε ότι περιμένετε πολλά.
Ξέρουμε ότι απέναντί μας έχουμε πολλά και ποικιλόμορφα συμφέροντα.

Εμείς με σεβασμό στη παράταξη της ΔΑΚΕ, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν είναι οι ώρες για καυγάδες μεταξύ μας και ότι δεν μας περισσεύει κανείς, παρά το δηλητήριο που έχυσε ο επικεφαλής της, τόσο για τον πρόεδρο ( με τον οποίο όσο ήταν ο ίδιος  πρόεδρος συνεργαζόταν μια χαρά και δεν είχε κανένα πρόβλημα ) αλλά και για άλλα στελέχη του ψηφοδελτίου μας, αλλά και άλλων ψηφοδελτίων – παρατάξεων, για μια φορά ακόμα σας απλώνουμε το χέρι και δημόσια λέμε ότι οι θέσεις της εκτελεστικής ανήκουν στην παράταξή σας παρά την ανευθυνότητα που δείξατε.
Χωρίς να βάζουμε θέματα προσώπων, όπως πάμπολλες φορές στρατηγικά και με μέγιστο οπορτουνισμό έχετε πράξει, καλούμε την παράταξη της ΔΑΚΕ να συσκεφθεί <<ΧΘΕΣ>> και με γνώμονα ότι
o λύκος αλλάζει προβιά, αλλά δεν αλλάζει χούγια”, αναμένουμε ιδιαίτερα από τη νεότερη γενιά της ΔΑΚΕ ότι θα αποφασίσει το καλλίτερο για το Σωματείο μας.
Εμείς αυτές τις θέσεις δεν προτιθέμεθα να τις καταλάβουμε.
Πραξικόπημα - το ατόπημα να παίρνουμε ή να μοιραζόμαστε θέσεις που δεν μας ανήκουν, δεν θα κάνουμε.
Παρ’ όλα αυτά αδιέξοδα στην δημοκρατία δεν υπάρχουν.
Περιμένουμε να ξανά-αναλάβετε τα καθήκοντά σας και όλοι μαζί με σεβασμό στις αποφάσεις των οργάνων μας με σοβαρότητα, συνέπεια και σταθερότητα να κάνουμε το χρέος μας, αφήνοντας πίσω όσους δεν θέλουν και συνεχίζοντας τον κοινό μας αγώνα με γνώμονα, Τι συμφέρει τον Ελληνικό λαό - Τι συμφέρει τους καταναλωτές – Τι συμφέρει τον Όμιλο ΔΕΗ - Τι συμφέρει τους εργαζόμενους.

Υ.Γ. : Το ότι δεν απαντάμε γράμμα προς γράμμα, κατηγορία προς κατηγορία στην ανακοίνωση του διχασμού και των απίστευτων και προκλητικών ψεμάτων, ας μην εκθλιφθεί ως αδυναμία αλλά ως κίνηση και στάση ανθρώπων που δεν θέλουν να ρίξουν λάδι στη φωτιά.
Σε μια φωτιά που θα κάψει το κύρος του συνδικάτου και θα γκρεμίσει κάθε γέφυρα επικοινωνίας.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΑΜΕ ΕΤΕ ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: