DEH

DEH

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Π. Λαφαζάνης: Ταφόπλακα στη ΔΕΗ προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων βάζουν Τσίπρας, Τσακαλώτος και Σκουρλέτης

Αποτέλεσμα εικόνας για λαφαζανης
Η απαξίωση της ΔΕΗ επιφέρει τεράστια ζημιά και κόστος για την οικονομία και τους καταναλωτές, σύμφωνα με τον Π. Λαφαζάνη, ο οποίος σε σχέση με τη δημοπρασία τύπου ΝΟΜΕ που έγινε χθες υπογραμμίζει ότι λήστεψαν τη ΔΕΗ με τιμές κάτω του κόστους μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.
Ο Γραμματέας του Π.Σ της ΛΑ.Ε με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι: «Οι μνημονιακές δημοπρασίες (ΝΟΜΕ), στη βάση των οποίων η ΔΕΗ ξεπουλά υποχρεωτικά φτηνή
ηλεκτρική παραγωγή της σε μεγάλα οικονομικά ανταγωνιστικά της συμφέροντα, εξελίχθηκαν σε πραγματική ληστεία σε βάρος της επιχείρησης και του καταναλωτικού κοινού. Η ΔΕΗ κατά πρωτοφανή τρόπο ξεπούλησε στους μεγαλοσχήμονες ανταγωνιστές της την ηλεκτρική της παραγωγή πολύ κάτω από το κόστος παραγωγής και με μεγάλη ζημιά, την οποία θα πληρώσουν οι καταναλωτές και η ελληνική οικονομία, την ώρα μάλιστα που τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος κινούνται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η πρόσφατη νεοαποικιακή εκχώρηση της ΔΕΗ στους πιστωτές, προς διαχείριση και ξεπούλημα στο Υπερταμείο, μαζί με σειρά απαράδεκτων μνημονιακών ρυθμίσεων που έχουν φορτώσει τη ΔΕΗ οι Τσίπρας, Τσακαλώτος και Σκουρλέτης, σε συνεργασία με την παραδομένη Διοίκηση της εταιρείας, (αποκοπή του ΑΔΜΗΕ, απώλεια του 50% των πελατών της τα επόμενα χρόνια, εκχώρηση μονάδων της ΔΕΗ σε συμπράξεις υπό ξένη διεύθυνση κ.λπ.) εξωθούν τη ΔΕΗ στην υποβάθμιση, τον τεμαχισμό, τη διάλυση και την πλήρη απαξίωση, με τους εργαζόμενους της να οδηγούνται στον Καιάδα. Το συντελούμενο μέγα έγκλημα σε βάρος της ΔΕΗ έχει πελώριες και άκρως επώδυνες εθνικές συνέπειες και θα έχει, ήδη επιφέρει, ανυπολόγιστο οικονομικό, κοινωνικό και ενεργειακό κόστος για τη χώρα».
Επιπλέον, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογραμμίζει ότι: «Όσοι συνεργούν σήμερα ως υπάλληλοι των δανειστών και των Γερμανών καθοδηγητών τους αλλά και των αρπακτικών, εγχώριων και ξένων, ιδιωτικών συμφερόντων, βάζοντας ταφόπετρα στη δημόσια ΔΕΗ και τον εθνικά στρατηγικό ρόλο της, οφείλουν να γνωρίζουν ότι αναλαμβάνουν απαράγραπτες πολιτικές και βαρύτατες ποινικές ευθύνες για τις οποίες δεν θα αποφύγουν να λογοδοτήσουν και πολύ γρήγορα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: