DEH

DEH

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Καταγγελίες της ΔΑΚΕ ΕΤΕ ΔΕΗ Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ θέλει να διαχειριστεί ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ. Σύμφωνα με τις καταγγελίες , η Ένωση Τεχνικών να αναλάβει πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ύψους 1 εκατ. ευρώ για την επιμόρφωση των μελών του. (του Χρήστου Κολώνα)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΤΕ ΔΕΗ
Βγήκαν τα μαχαίρια... στους κόλπους της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Για την ακρίβεια στο μεγαλύτερο σωματείο εκείνο της ΕΤΕ (τεχνικοί) με κατηγορίες κατά του προέδρου τους Κωνσταντίνου Μανιάτη πως επιδιώκει η Ένωση Τεχνικών να αναλάβει πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ύψους 1 εκατ. ευρώ για την επιμόρφωση των μελών του. 
Τις καταγγελίες εξαπέλυσε η ΔΑΚΕ ΕΤΕ ΔΕΗ, η παράταξη
που πρόσκειται στη Ν.Δ., στη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Τεχνικών και μάλιστα τα μέλη της παραιτήθηκαν από τις θέσεις του προεδρείου. 
Ο πρόεδρος της ΕΤΕ ΔΕΗ προέρχεται από την παράταξη ΕΑΜΕ ΕΤΕ (ΠΑΣΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ), η οποία με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει την ανακοίνωση της ΔΑΚΕ ως “μνημείο ανευθυνότητας, διχασμού και διαστρέβλωσης της αλήθειας. Θα μπορούσαμε να έχουμε απαντήσει αμέσως. Δεν το κάναμε γιατί για εμάς εκείνο που προέχει είναι η συνεννόηση, η συστράτευση και συμπόρευση και όχι να ανταποδώσουμε το όποιο χτύπημα”, τονίζει χαρακτηριστικά. 
Είχαν προηγηθεί οι γραπτές καταγγελίες της ΔΑΚΕ σύμφωνα με τις οποίες: “Τα προβλήματα των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ έχουν φτάσει στο απροχώρητο και η μόνη ελπίδα τους είναι η συστράτευσή με τα σωματεία τους. Δυστυχώς όμως σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για όλους μας”, λέει η ΔΑΚΕ ΕΤΕ, “κάποιοι από το μεγαλύτερο σωματείο της Επιχείρησης (ΕΤΕ/ΔΕΗ) έχοντας άλλα ενδιαφέροντα, τα εκδήλωσαν στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, όπως είναι:” και περιγράφει: “Η συμμετοχή του σωματείου σε προγράμματα ΕΣΠΑ , για την επιμόρφωση, των μελλών του, με τη βοήθεια εταιρείας και διαφόρων χορηγών. Οι έχοντες εκκρεμότητες με τη δικαιοσύνη, γνωρίζουν από χορηγίες και θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί. Αυτό το πρόγραμμα θα μπορούσε να το κάνει η Επιχείρηση και το σωματείο να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση. Το ποσό ξεπερνάει το 1.000.000 ευρώ. Σκοπός όπως μας ενημέρωσε ο αλαζόνας Πρόεδρος, είναι ότι το σωματείο πρέπει να έχει οικονομική βοήθεια. Συνάδελφοι, είναι νωπές οι μνήμες από τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης!!!” σημειώνει δεικτικά η ΔΑΚΕ. 
Η ΕΑΜΕ ΕΤΕ ΔΕΗ με απάντηση της επιδιώκει την επίτευξη κλίματος συναίνεσης και τονίζει: “Εμείς με σεβασμό στη παράταξη της ΔΑΚΕ, αντιλαμβανόμενοι ότι δεν είναι οι ώρες για καυγάδες μεταξύ μας και ότι δεν μας περισσεύει κανείς, παρά το δηλητήριο που έχυσε ο επικεφαλής της, τόσο για τον πρόεδρο ( με τον οποίο όσο ήταν ο ίδιος πρόεδρος συνεργαζόταν μια χαρά και δεν είχε κανένα πρόβλημα ) αλλά και για άλλα στελέχη του ψηφοδελτίου μας, αλλά και άλλων ψηφοδελτίων – παρατάξεων, για μια φορά ακόμα σας απλώνουμε το χέρι και δημόσια λέμε ότι οι θέσεις της εκτελεστικής ανήκουν στην παράταξή σας παρά την ανευθυνότητα που δείξατε”.
Ως προς τις καταγγελίες για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ η ΕΑΜΕ ΕΤΕ ΔΕΗ σχολιάζει με υστερόγραφο σημείωμα της: “Το ότι δεν απαντάμε γράμμα προς γράμμα, κατηγορία προς κατηγορία στην ανακοίνωση του διχασμού και των απίστευτων και προκλητικών ψεμάτων, ας μην εκθλιφθεί ως αδυναμία αλλά ως κίνηση και στάση ανθρώπων που δεν θέλουν να ρίξουν λάδι στη φωτιά. Σε μια φωτιά που θα κάψει το κύρος του συνδικάτου και θα γκρεμίσει κάθε γέφυρα επικοινωνίας”, καταλήγει.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: