DEH

DEH

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Θα κατασκευάζουν Έξυπνους Μετρητές Ρεύματος στην Ελλάδα η κινεζική CMEC με την ΔΕΗ

Θα κατασκευάζουν Έξυπνους Μετρητές Ρεύματος στην Ελλάδα η κινεζική CMEC με την ΔΕΗ
ΔΕΗ και CMEC εξετάζουν από κοινού ανάπτυξη projects στην Ελλάδα σε γειτονικές χώρες, στην παραγωγή ηλεκτρισμού από θερμικές, υδροηλεκτρικές μονάδες και ΑΠΕ
Τη δημιουργία βιομηχανικής μονάδας παραγωγής "έξυπνων μετρητών" στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη ΔΕΗ εξετάζει η κινεζική CMEC, με στόχο τόσο την εγχώρια αγορά όσο, και την αγορά της Ευρώπης. 
Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της CMEC κ. Zhang Chun κατά την υπογραφή Συμφώνου Στρατηγικής Συνεργασίας με τη ΔΕΗ, από τον ίδιο και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ελληνικής επιχείρησης κ. Μανώλη Παναγιωτάκη.
Πέραν του σχεδίου αυτού το Σύμφωνο Στρατηγικής Συνεργασίας ΔΕΗ -  CMEC, προβλέπει τη συνεργασία των δυο εταιριών με στόχο την εξέταση δυνατοτήτων για την
από κοινού ανάπτυξη projects στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες, στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από θερμικές και υδροηλεκτρικές μονάδες και από ΑΠΕ, τον εκσυγχρονισμό υφισταμένων μονάδων, καθώς και κάθε άλλου project στο οποίο θα συμφωνήσουν οι δυο εταιρίες. 
Όπως ανακοινώθηκε από τη ΔΕΗ η σημερινή συνάντηση (Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016) πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα παραγωγικό κλίμα.
Εξετάστηκε η πορεία του "Project Μελίτη" για το οποίο οι δυο εταιρίες έχουν ήδη υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας και οι δυο πλευρές εξέφρασαν τη βούληση τους για επίσπευση όλων των σχετικών διαδικασιών.
Μάλιστα συμφώνησαν ότι το project αυτό θα αποτελέσει το "πρότυπο και οδηγό" για τις περαιτέρω συνεργασίες τους.
Ίδρυση κοινής εταιρίας ΔΕΗ – CMEC 

Με την ευκαιρία αυτή ο Πρόεδρος της CMEC κ. Zhang Chun δήλωσε ότι προτείνει την ίδρυση κοινής εταιρίας με τη ΔΕΗ για την ανάπτυξη των συνεργασιών τους.
Ανακοίνωσε επίσης ότι στις προθέσεις της εταιρίας είναι η πραγματοποίηση μεγάλης επένδυσης στην Ελλάδα για την κατασκευή μονάδας παραγωγής "Έξυπνων Μετρητών" σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, για την διάθεση τους στην εγχώρια αλλά και τις ξένες αγορές.
Πρέπει να σημειωθεί ότι το κόστος της αντικατάστασης των 7.500.000 μετρητών της ΔΕΗ έχει προϋπολογιστεί σε περίπου 1 δις ευρώ και σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της Ελλάδας έναντι της ΕΕ θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το 2020, αν και το σχετικό πιλοτικό project που προωθεί ο ΔΕΔΔΗΕ προχωρεί με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς.  
Ο επικεφαλής της CMEC εξάλλου ανακοίνωσε ότι πολύ σύντομα η CMEC θα ανοίξει Γραφείο της εταιρίας στην Αθήνα.
Ο κ. Zhang Chun υπογράμμισε ότι η προωθούμενη συνεργασία βασίζεται στο ισχυρό brand name που διαθέτει η ΔΕΗ σε όλες τις χώρες της ευρύτερης περιοχής.
Προσέθεσε δε ότι η CMEC είναι ανοικτή σε συνεργασίες με ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες, κάτι που θα έχει πολλαπλές ευεργετικές επιδράσεις στην ελληνική οικονομία και την απασχόληση.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης καλωσόρισε τις προτάσεις της κινεζικής εταιρίας, τις οποίες θεώρησε θετικές και που γι’ αυτό μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στην περαιτέρω συνεργασία των δύο εταιριών.
Όπως επισήμανε, σε μια φάση ραγδαίων αλλαγών και ανακατατάξεων στον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, συμβαδίζουν με τους στόχους της ΔΕΗ.
Υπογράμμισε δε ότι η μέχρι τώρα ειλικρινής συνεργασία και αλληλοκατανόηση στο φόντο της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κίνα, αποτελεί πολύ θετική παρακαταθήκη και εγγύηση για το μέλλον της συνεργασίας των δύο εταιριών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: