DEH

DEH

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Σκουρλέτης: Ομπρέλα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας το υπερταμείο



Το 2017 θα είναι η χρονιά με τη μεγαλύτερη εκταμίευση κονδυλίων του ΕΣΠΑ εκτίμησε μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ και την εκπομπή Πρωινή Ζώνη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης.
Σε σχέση με το ζήτημα της μεταφοράς της ΔΕΗ, όπως και
των υπόλοιπων ΔΕΚΟ, στο υπερταμείο, ο υπουργός υπερθεμάτισε ότι δεν συνεπάγεται την ιδιωτικοποίησή τους, ενώ παρομοίασε το υπερταμείο με διοικητική «ομπρέλα» αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, η οποία θα υποστηρίζει τις επιμέρους κινήσεις των επιχειρήσεων.
Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε, επίσης, ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Αναφορικά με τα σενάρια ανασχηματισμού, ο υπουργός σχολίασε ότι η επιλογή αποτελεί έργο του πρωθυπουργού ο οποίος θα πράξει ανάλογα με το κριτήριο της αποτελεσματικότητας.
Επέκρινε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη για τις επιλογές του περιοχή, λέγοντας ότι.
Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην αντιμετώπιση των θεμάτων με τα σκουπίδια στην Πελοπόννησο, επιτιθέμενος στον περιφερειάρχη κ. Τατούλη, υποστηρίζοντας ότι ο σχεδιασμός του εξυπηρετούσε συμφέροντα. Σημείωσε, δε, ότι η κυβέρνηση, μετά από πρόταση της πλειοψηφίας των δημάρχων, επανασχεδίασε το πρόγραμμα ανακύκλωσης και χωροθέτησης, με κριτήριο να μη βρίσκονται μακριά από το τόπο που παράγονται. Εξέφρασε, δε, τη βεβαιότητά του ότι σύντομα θα δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.
Τέλος, ερωτηθείς εάν ενδιαφέρεται για τη θέση του γραμματέα του κόμματος παρέπεμψε σε πρόσφατες δηλώσεις του επί του θέματος,  επισημαίνοντας πως ο γραμματέας εκλέγεται στον ΣΥΡΙΖΑ με ανοικτές δημοκρατικές διαδικασίες.
energypress.gr


- See more at: http://www.kozan.gr/post/285374#sthash.nX949d4E.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: