DEH

DEH

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Στη γενική συνέλευση της ΔΕΗ αύριο η τιμολόγηση της Αλουμίνιον της Ελλάδος

Αποτέλεσμα εικόνας για αλουμινιο ελλαδας 
Εκπτώσεις όγκου και προκαταβολής, προσαυξήσεις ανάλογα με τη διακύμανση της διεθνούς τιμής του αλουμινίου και φόρμουλα διευθέτησης των διαφορών του παρελθόντος προβλέπει η πρόταση του Δ.Σ. της ΔΕΗ για την τιμολόγηση της Αλουμίνιον της Ελλάδος που καλείται να εγκρίνει αύριο η γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.
Σύμφωνα με την εισήγηση το νέο τιμολόγιο θα ισχύσει για
την περίοδο 1.7.2016 έως 31.12.2020 και διαμορφώνεται ως εξής:
- Εφαρμόζονται εκπτώσεις όγκου 25% και ειδικών καταναλωτικών χαρακτηριστικών 8 % (δηλαδή συνολική έκπτωση 33 %) επί του τιμολογίου υψηλής τάσης.
- Πρόσθετη έκπτωση 15% για προκαταβολή και εμπρόθεσμη εξόφληση της ενέργειας. Η προκαταβολή για τον πρώτο χρόνο ορίζεται σε 100 εκατ. ευρώ και για τα επόμενα στο 30 % της αξίας της ενέργειας του προηγούμενου έτους.
- Προσαυξήσεις στην περίπτωση που η διεθνής τιμή του αλουμινίου ξεπεράσει τα 1800 δολάρια ανά τόνο. Η προσαύξηση ορίζεται σε 1,25 ευρώ ανά μεγαβατώρα για κάθε 100 δολάρια αύξησης της διεθνούς τιμής.
Τέλος, για την προηγούμενη περίοδο η ΔΕΗ αναφέρει ότι «στο πλαίσιο συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς που είχε ανακύψει αναφορικά με τον προσδιορισμό του τιμήματος παροχής ηλεκτρικής ενέργειας για τη χρονική περίοδο από 1.1.2014 μέχρι 30.6.2016, τα μέρη συμφωνούν ότι αυτή εκκαθαρίζεται, ως προς το ανταγωνιστικό σκέλος, με την τιμή των 36,6 Euro/MWh πλέον χρέωσης CO2», όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Η γενική συνέλευση των μετόχων θα συνεδριάσει αύριο στις 11 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: