DEH

DEH

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Παρασκευή ο ανασχηματισμός -Εκτός κυβέρνησης ο Σκουρλέτης Πηγή: Την Παρασκευή ο ανασχηματισμός -Εκτός κυβέρνησης ο Σκουρλέτης

Φωτογραφία: EUROKINISSI
Σήμερα, Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, σημαίνει η ώρα του ανασχηματισμού. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr, ο Πρωθυπουργός ανακοινώνει το νέο υπουργικό σχήμα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Πάνος Σκουρλέτης θα είναι εκτός κυβερνητικού σχήματος καθώς ο ίδιος έχει
διαμηνύσει «ή το υπουργείο Ενέργειας ή απλός βουλευτής».
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αρχίσει να κάνει τα πρώτα τηλέφωνα, όμως ο κ. Σκουρλέτης δεν έχει δεχθεί ακόμη τηλεφώνημα. Αυτή την ώρα συνεδριάζει στο Μαξίμου υπό τον Αλέξη Τσίπρα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ στο οποίο είναι πιθανόν να υπάρξει αναφορά στο πολιτικό κλίμα που δημιουργείται.
Οι «παρακαταθήκες» Σκουρλέτη για το μέλλον
Γνωρίζοντας προφανώς ότι μένει εκτός «νυμφώνος» - όπως είχε προαναγγελθεί εξάλλου από την συνομιλία που είχε πρόσφατα με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου – ο κ. Σκουρλέτης θέλησε να αφήσει δύο «ιδεολογικές» παρακαταθήκες για το... μέλλον.
Σήμερα, Πέμπτη, έκανε δύο χτυπήματα:
  • Το πρώτο, είναι ότι μπλόκαρε ξανά την επένδυση στις Σκουριές, καθώς απέρριψε την από 9 Σεπτεμβρίου 2016 αίτηση θεραπείας της εταιρίας Ελληνικός Χρυσός, με απόφαση που υπέγραψε.
  • Το δεύτερο «χτύπημα» το έδωσε από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Κοζάνη το οποίο επισκέφθηκε. Εκεί, όχι μόνο επέμεινε στη άποψη να μην ιδιωτικοποιηθεί το 17% της ΔΕΗ αλλά υπενθύμισε ότι εκφράζει τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στην ενεργειακή λεκάνη της Δυτικής Μακεδονίας επανέλαβε την αντίθεσή του στην πώληση του 17% της ΔΕΗ στο ΤΑΙΠΕΔ τονίζοντας ότι πρέπει να μεταφερθεί στο Υπερταμείο. «Πρέπει να ξεμπερδεύουμε με την δέσμευση των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, για την πώληση του 17% της ΔΕΗ» δήλωσε στην Κοζάνη. Οταν δε, ρωτήθηκε εάν οι απόψεις του για την ΔΕΗ εκφράζουν την κυβέρνηση, ο Π. Σκουρλέτης είπε με νόημα: «Οι απόψεις της κυβέρνησης δεν εκφράζονται μόνο από τον αρμόδιο υπουργό αλλά και από τις προγραμματικές
δηλώσεις της κυβέρνησης - και αυτές ήταν σαφείς όταν γινόντουσαν».
Υπενθύμισε μάλιστα όσα συμφωνήθηκαν εσχάτως, όπως ο δια νόμου δημόσιος χαρακτήρας του ΑΔΜΗΕ, η πώληση μεριδίου του σε τιμές αγοράς και η κατάργηση του νόμου που προέβλεπε τη «μικρή ΔΕΗ».


Απόσπασμα από δημοσίευση http://www.iefimerida.gr/news/298940/tin-paraskeyi-o-anashimatismos-ektos-kyvernisis-o-skoyrletis#ixzz4P0gce7nb

Δεν υπάρχουν σχόλια: