DEH

DEH

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

ΕΜΕΙΣ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ  ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ “ergasianews.gr” ΠΟΥ ΔΟΛΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΑΝΑΜΕΙΞΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΜΕΙΣ γσεε
«ΚΟΛΑΟΥΖΕ» ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΣΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΧΟ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΥΧΕΙΣ.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ 
ΝΑ ΑΣΚΟΥΜΕ ΚΡΙΤΙΚΗ 
ΣΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Συναδέλφισσες –φοι

Ο κάτοχος και διαχειριστής της ιστοσελίδας ergasianews.gr προς «ενημέρωση» των αναγνωστών του στις 20 Οκτώβρη χωρίς να κάνει τον κόπο να ρωτήσει βάζοντας ένα ερωτηματικό και ένα θαυμαστικό δίπλα στο όνομά του συντρόφου μας Νίκου Φωτόπουλου ανήρτησε προβοκατόρικο ανυπόγραφο κείμενο (άρα δικό του) σχετικά με τα όσα σχεδιάζονται στον συνεταιρισμό της ΔΕΗ με τίτλο : «Αυτά δεν γίνονται… συνδικαλιστές μειώνουν μισθούς και απολύουν εργαζόμενους…». 
Ο στόχος του δημοσιεύματος διπλός. Αφενός μεν να
ενημερωθούν οι αναγνώστες (και όσοι τους προωθήθηκε το δημοσίευμα με mail) για όσα συμβαίνουν στον συνεταιρισμό, αφετέρου δε και κυρίως να χρεωθούν οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και…Φωτόπουλος ονομαστικά.
Στην περίπτωση του συντρόφου μας δεν αναφέρθηκε ο τίτλος της υποτιθέμενης παράταξης που έχει στον συνεταιρισμό αλλά σκοπίμως το όνομά του με το εξής σχόλιο : «Οι παρατάξεις που έλαβαν την απόφαση να μειώσουν μισθούς εργαζομένων και να αποστείλουν τροποποιητικές καταγγελίες συμβάσεων σε εργαζόμενους του συνεταιρισμού, είναι οι παρατάξεις που στηρίχθηκαν στις εκλογές του συνεταιρισμού από τα «γνωστά» πρόσωπα που τάχα σηκώνουν «επαναστατική παντιέρα» στους εργατικούς αγώνες της μνημονιακής περιόδου, εγκαλώντας και κάνοντας υποδείξεις «αγωνιστικότητας» στους πάντες και στα πάντα…».
Ο λόγος που ο συντάκτης – προβοκάτορας συνέταξε το παραπάνω δημοσίευμα (παρ’ ότι γνωρίζει πολύ καλά :
α) ότι ο σύντροφός μας όχι μόνο δεν έχει καμία παράταξη στο συνεταιρισμό,
β) ότι όχι μόνο δεν έχει εκλεγεί ποτέ σε κανένα όργανο του συνεταιρισμού αλλά ούτε καν ήταν ποτέ υποψήφιος με οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο στο συνεταιρισμό,)
έχει να κάνει (δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε αλλιώς),
με τις ενοχλητικές τοποθετήσεις της παράταξής μας στα Γενικά Συμβούλια, στα συνέδρια, στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ γιατί ανήκουμε σ’ αυτούς που ξεσκεπάζουν το ρόλο του υποταγμένου, συμβιβασμένου και κρυπτόμενου προέδρου της ΓΣΕΕ.

ΝΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΟΣ

Κλείνοντας την ανακοίνωση αυτή για να μη μείνει καμιά αμφιβολία για τα κίνητρα του συντάκτη, που είναι το δεξί χέρι του προέδρου της ΓΣΕΕ, και γιατί προβοκατόρικα προσπάθησε να εμπλέξει το όνομα του συντρόφου μας με τα διαδραματιζόμενα στο συνεταιρισμό της ΔΕΗ δημοσιοποιούμε τα όσα είπε ο σύντροφός μας εκφράζοντας την παράταξή μας στην τελευταία συνεδρίαση της Ε.Ε.
της ΓΣΕΕ στις 12 Οκτώβρη όπου εκεί ο παραδομένος πρόεδρος της ΓΣΕΕ είχε το θράσος να πει  ότι: «ζήτησα από τον ΓΙΟΥΝΚΕΡ να βοηθήσει την Ελλάδα» και ότι «μου είπε να μεταφέρω τη συμπάθειά του στους Έλληνες!!»
Πριν απ’ αυτό όμως και για να μην τολμήσει ο «Γκέμπελς» των βρώμικων αποστολών να πει ότι δεν παίρνουμε θέση για τα όσα γίνονται στον συνεταιρισμό της ΔΕΗ δηλώνουμε το αυτονόητο για κάθε ταξικό συνδικαλιστή δηλαδή ότι διαφωνούμε κάθετα και ριζικά σε κάθε προσπάθεια μείωσης των μισθών και εκβιασμού των εργαζομένων.
Με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, με πρώτο το σύντροφό μας, το καταγγέλλουμε και θα εξακολουθούμε να το κάνουμε και σήμερα και αύριο και πάντα.


Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (12/10/2016) ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΕΙΧΕ ΩΣ ΕΞΗΣ:

«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον κόσμο της εργασίας, πριν από 13 ημέρες ως ΕΑΚ σας στείλαμε επιστολή για άμεση σύγκληση της Ε.Ε.
Ο λόγος που το κάναμε είναι γιατί δυστυχώς για μια φορά ακόμα είδαμε ότι δεν είσαστε διατεθειμένοι να κάνετε τίποτα για να σταματήσουμε
* τη φοροεπιδρομή σε βάρος του λαού μας
* τη λεηλασία των συντάξεων
* τους πλειστηριασμούς των σπιτιών
* και το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ
Οι συναντήσεις που κάνετε δεξιά και αριστερά με τους τοκογλύφους εκβιαστές της χώρας χωρίς να συνοδεύονται με αγωνιστικές κινήσεις και μάλιστα χωρίς να έχουν συζητηθεί στα όργανα της Συνομοσπονδίας όχι μόνο δεν έχουν καμία αξία απεναντίας περνάνε και ένα αρνητικό μήνυμα στο κόσμο που λέει :

μην αντιστέκεστε,
αφήστε τα προβλήματα σε εμάς,
θα τα λύσουμε με συζητήσεις.

Κύριοι της πλειοψηφίας,
έχετε μετατρέψει τη ΓΣΕΕ από ταξικό μαχητικό εργαλείο που έπρεπε να είναι, που να ενώνει, μαζικοποιεί και καθοδηγεί, που να οργανώνει αγώνες, σε ένα γραφειακό μόρφωμα.
Με τη δική σας λογική το μήνυμα που στέλνετε είναι ότι δεν χρειάζονται συνδικάτα
συνεπώς
να αναθέτουμε τα όποια προβλήματα να μας τα λύνουν οι ειδικοί ή τα δικηγορικά γραφεία.
Ο λόγος που τα λέμε αυτά είναι γιατί επί της ουσίας δεν έχετε κάνει τίποτα απολύτως να αναπτύξετε τους αγώνες και την αντίσταση του εργατικού κινήματος.

Εάν κάνουμε λάθος πείτε μας:
τι αγώνες αναπτύξατε,
τι πρωτοβουλίες πήρατε σε επίπεδο κινήματος
* για την κατακρεούργηση των συντάξεων;
* για τα κόκκινα δάνεια;
* Για την εμπόδιση και ματαίωση της παραχώρησης των ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο των τοκογλύφων εκβιαστών;
Καμία απολύτως.
> Όπως δεν κάνατε τίποτα να σταματήσετε τα μνημόνια (πως άλλωστε αφού βλέπατε θετικές πτυχές σε αυτά)
> Όπως δεν κάνατε τίποτα να εμποδίσετε την ψήφιση του ασφαλιστικού
Έτσι κάνετε και τώρα.
Η πλειοψηφία του κόσμου της εργασίας δεν περιμένει τίποτα από εσάς.

Άλλωστε τι να περιμένει από έναν πρόεδρο και όσους τον στηρίζουν που περιμένει και ζητάει από τον ΓΙΟΥΝΚΕΡ να βοηθήσει την Ελλάδα.
Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω στ’ αυτιά μου αυτά που ακούστηκαν εδώ μέσα από τον πρόεδρο πριν από λίγο.
Τι είπε επί λέξει :
* Ζήτησα από τον ΓΙΟΥΝΚΕΡ να βοηθήσει την Ελλάδα.
Τι να πω! Έμεινα άφωνος…
Είναι δυνατόν να ακούγονται εδώ μέσα τέτοια πράγματα;
Έλεος!
Φτάνει. Αρκετά τη βοήθησε…
Τι άλλο είπε :
* Μου εξέφρασε τη συμπάθειά του…
Έλεος στην κοροϊδία απέναντι στον κόσμο που υποφέρει.
Τι άλλο είπε :
* Το ΔΝΤ παραδέχτηκε ότι έτσι όπως συζητάει τα εργασιακά ή Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ακρότητες.
Δηλαδή μετά από αυτό που μας είπε ο Πρόεδρος εμείς τι πρέπει να πούμε; Ευτυχώς που υπάρχει και το ΔΝΤ;
Έλεος και πάλι έλεος!

Κύριοι
Είστε ανύπαρκτοι και επικίνδυνοι για τον κόσμο της εργασίας.
Δεν περιμένουμε τίποτα από εσάς.
Συντάσσομαι με την πρόταση να γίνει Δ.Σ. και Γενικό Συμβούλιο με την αμυδρή ελπίδα μήπως και σ’ αυτό το επίπεδο διαμορφωθούν άλλοι συσχετισμοί.

Εμείς επειδή δεν έχουμε αυταπάτες επιδιώκουμε να φτιάξουμε άλλους συσχετισμούς στη βάση των εργαζομένων.
* Εμείς στο Δ.Σ. θα έρθουμε με πρόταση αγωνιστικής αντιμετώπισης των πραγμάτων.
* Θα έρθουμε με πρόταση χτισίματος μετώπων για τις συντάξεις, για τα κόκκινα δάνεια και ότι θίγει τον κόσμο της εργασίας.

Υ.Γ. Μετά την παραπάνω τοποθέτηση του συντρόφου μας θέλουμε να πιστεύουμε ότι έγινε απολύτως κατανοητό γιατί φτιάχτηκε αυτό το προβοκατόρικο δημοσίευμα.
Όμως ας το καταλάβουν καλά.
Ότι και να κάνουν δεν πρόκειται να μας φιμώσουν.


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΜΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: