DEH

DEH

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Αυτόνομο Υπουργείο Ενέργειας, χωριστά από το Περιβάλλοντος ετοιμάζει ο Τσίπρας, παρότι δεν βιάζεται για ανασχηματισμό

Δύο σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων που δόθηκαν για έλεγχο νομιμότητας στο ΣτΕ (κρίθηκαν νόμιμα) και προβλέπουν το "σπάσιμο" υπουργείων και τη δημιουργία νέων, πυροδότησαν νέο γύρο δημοσιευμάτων σχετικά με επικείμενο ανασχηματισμό. Παρόλα αυτά, το πρωθυπουργικό γραφείο με ανακοίνωσή του επιμένει ότι  ο ανασχηματισμός, αυτή την στιγμή, δεν αποτελεί προτεραιότητα του Πρωθυπουργού.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τα επίμαχα Προεδρικά
Διατάγματα, συνιστάται υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ανασυνιστάται το υπουργείο Τουρισμού, ενώ συνιστάται υπουργείο Ενέργειας το οποίο θα συγκροτηθεί από τις υπηρεσιακές μονάδες της γενικής γραμματείας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του πρώην υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ μεταφέρεται σε αυτό η εποπτεία των φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα ενέργειας για τους οποίους ήταν αρμόδιο μέχρι τώρα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετονομάζεται σε υπουργείο Περιβάλλοντος. Δηλαδή στην πράξη το σημερινό Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας "σπάει"  σε δύο υπουργεία, το Περιβάλλοντος και το Ενέργειας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου:
"Σε απάντηση σχετικών δημοσιευμάτων, διευκρινίζεται ότι δεν υπάρχουν Προεδρικά Διατάγματα σχετικά με αλλαγές στην δομή της Κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα, πρόκειται περί σχεδίων, που εδώ και αρκετές ημέρες έχουν υποβληθεί στο ΣτΕ για έλεγχο νομιμότητας, δεν έχουν προωθηθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κατά κανέναν τρόπο δεν δεσμεύουν τον κυβερνητικό σχεδιασμό. Ωστόσο, η διαρροή τους δεν συνάδει με την διαδικασία, την  οποία, όλοι οι εμπλεκόμενοι οφείλουν να σέβονται.
Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει δηλώσει και η κυβερνητική εκπρόσωπος, ο ανασχηματισμός, αυτή την στιγμή δεν αποτελεί προτεραιότητα του Πρωθυπουργού".


ΑΠΟ energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: