DEH

DEH

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Απάντηση της ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ/ΔΑΚΕ σε Δελτίο Τύπου της Α.Ρ.Κ.Ε Σπάρτακος: «ΑΡΚΕτά με τους υπαινιγμούς και την υποκρισία»

 
Σε Δελτίο Τύπου που φέρει τον τίτλο «Η συμμετοχή του Σπάρτακου σε διαδικασίες που δεν αφορούν μόνο τη ΔΕΗ αλλά όλη την κοινωνία και όλες τις παραγωγικές τάξεις, είναι επιβεβλημένη» η ΑΡΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προσπαθεί να πείσει (δεν έχουμε καταλάβει ποιους ακριβώς) ότι το Προεδρείο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, μάλλον κάτι δεν κάνει καλά (!!!).
Συμφωνούμε ΑΠΟΛΥΤΑ με τους συναδέλφους της Α.Ρ.Κ.Ε σε ότι έχει να κάνει με την άποψή τους ότι «Η συμμετοχή του Σπάρτακου σε διαδικασίες που δεν αφορούν μόνο τη ΔΕΗ αλλά όλη την κοινωνία και όλες τις παραγωγικές τάξεις, είναι επιβεβλημένη«.
Εκείνο όμως που δεν μπορούν να καταλάβουν οι συνάδελφοι είναι ότι ΔΕΝ είναι επιβεβλημένη η συμμετοχή του Σπάρτακου σε διαδικασίες τύπου «φιέστα» που δεν έχουν κανέναν απολύτως αντίκρισμα σε ότι έχει να κάνει με αυτό που λέμε «αντικειμενικότητα», «απτή πραγματικότητα».
Δυστυχώς η απτή πραγματικότητα είναι διατυπωμένη σε ΦΕΚ και Νόμους που έχουν δρομολογήσει την αντίστροφη μέτρηση της ΔΕΗ, της περιοχής και κάθε αναπτυξιακής προοπτικής -όχι μόνο του τόπου αλλά της χώρας γενικότερα-.
Η παρουσία μας σε διαδικασίες που δεν διασφαλίζουν διάλογο-διαπραγμάτευση-διαβούλευση, δεν έχει κανένα νόημα για τα στελέχη του Σπάρτακου παρά μόνο για όσους επιθυμούν να κερδίσουν τις εντυπώσεις δια της παραπλάνησης και της ανακρίβειας.
Ο Σπάρτακος ήταν (και είναι εδώ και 20 χρόνια που υφίσταται ως Σωματείο) παρών σε κάθε διαδικασία όπου θα μπορούσε να έχει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ/ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ συμμετοχή.
Συναντήθηκε και συναντάται με τους αρμόδιους (υπουργούς-στελέχη-φορείς-εκπροσώπους κοκ), για θέματα που αφορούν όχι μόνο στη ΔΕΗ αλλά και σε όλα εκείνα που αγγίζουν άλλες παραγωγικές τάξεις, τότε ΜΟΝΟΝ όταν οι πραγματικές περιστάσεις το καλούν και όχι όταν ηχούν πολιτικά κελεύσματα.
Καλό θα ήταν οι «σύντροφοι» της Α.Ρ.Κ.Ε -που από τα σπάργανα ξεκίνησαν τα «συντροφικά μαχαιρώματα»- να μην «τυφλώνονται» τόσο πολύ από τα όσα τους μεταφέρονται και να μην διαγράφουν τόσο εύκολα την ιστορία και την πορεία του Σπάρτακου, επειδή το Προεδρείο του ετόλμησε να μην παραστεί σε μία διαδικασία στην οποία όχι απλά δεν είχε τίποτα να προσφέρει αλλά που η συμμετοχή του θα ήταν ίσως, ένα είδος «προδοσίας» όλων αυτών για τα οποία τόσο καιρό πολεμά να ανατρέψει, έχοντας στο πλευρό του τους χιλιάδες εργαζόμενους που εκπροσωπεί.
ΑΡΚΕτά λοιπόν με τους υπαινιγμούς και την υποκρισία, την ώρα που… «υποτίθεται» ότι από κοινού, συντεταγμένα και αλληλέγγυα διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό για τον τόπο, για τη χώρα.
Υ.Γ. Ο υφέρπων κυβερνητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμός στους κόλπους του συνδικαλιστικού κινήματος της ΔΕΗ, δεν τιμά κανέναν και σε ότι έχει να κάνει με την παράταξη ΚΟΙ.ΡΙ.ΞΕ /ΔΑΚΕ, θα πολεμήσουμε (με κάθε κόστος) την περαιτέρω εξέλιξή του.
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: