DEH

DEH

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΔΕΗ: Ξεκινούν σύντομα οι εργασίες κατασκευής σύγχρονης μονάδας βιομάζας 25 MW στο Αμύνταιο

ΔΕΗ: Ξεκινούν σύντομα οι εργασίες κατασκευής σύγχρονης μονάδας βιομάζας 25 MW στο Αμύνταιο
Η επένδυση ύψους περίπου 75 εκατομμυρίων ευρώ θα συμβάλει καθοριστικά, ώστε -μεταξύ άλλων- να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα με την τηλεθέρμανση του Αμυνταίου.
Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή σύγχρονης μονάδας βιομάζας ισχύος 25 MW στην περιοχή του Αμυνταίου, όπως ανακοίνωσαν από κοινού ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανόλης Παναγιωτάκης και με επιστολή του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες Ηλίας Μοναχολιάς στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Μακεδονίας.
Η μεγάλη αυτή επένδυση ύψους περίπου 75 εκατομμυρίων ευρώ θα συμβάλει καθοριστικά, ώστε να μην δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα με την τηλεθέρμανση του Αμυνταίου, θα ενισχύσει το εισόδημα των αγροτών, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα δώσει ένα νέο στίγμα προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, καθώς σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, θα είναι το πρώτο έργο τέτοιου μεγέθους στην Ελλάδα και το πρώτο που θα πραγματοποιήσει η εταιρεία στη χώρα.
Όπως ανέφερε ο βουλευτής Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σελτσας «μετά από συντονισμένες προσπάθειες καταφέραμε να έρθει αυτή η σημαντική επένδυση στην περιοχή μας, η οποία θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην τοπική οικονομία».


www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: