DEH

DEH

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Ποντοκώμη Κοζάνης: Ξεκίνησαν τα Έργα στο Νέο Οικισμό

Χάρτης του/της Ποντοκώμη Ελλάδα
Ξεκίνησαν τα έργα στο νέο οικισμό της Ποντοκώμης,  που αφορούν την εσωτερική οδοποιία του οικισμού και περιλαμβάνουν χωματουργικές εργασίες τόσο των οδών και πεζοδρόμων όσο και μερικών μικρών κοινόχρηστων χώρων.
Πρόκειται για την πρώτη φάση του έργου, μετά την
ολοκλήρωση της οποίας θα ξεκινήσουν έργα υποδομής όπως ύδρευσης και  αποχέτευσης. «Ο Δήμος Κοζάνης ως φορέας υλοποίησης θα  παρακολουθεί στενά τις εργασίες και την πρόοδο τους, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι αντάξιο των προσδοκιών των κατοίκων  της Ποντοκώμης» δήλωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης Αριστοτέλης Πουτακίδης.
Η έναρξη των έργων συνέπεσε με την επίσκεψη στην περιοχή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά, ο οποίος βρέθηκε εκεί  στο πλαίσιο της Ψηφιακής Εβδομάδας Ενημέρωσης που συνδιοργανώνει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.
Στο περιθώριο της επίσκεψης του, ο κ. Παππάς είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους για την πρόοδο της μετεγκατάστασης του χωριού, ενώ  παράλληλα άκουσε και προβλήματά τους.
Μιλώντας για το ζήτημα της μετεγκατάστασης, ο κ. Παππάς σχολίασε πως: «Η ενημέρωση που έχω είναι ότι η διαδικασία προχωράει ομαλά και ελάχιστα πράγματα απομένουν να γίνουν. Έχω να πως ότι ελπίζω και φαντάζομαι ότι αυτή είναι μία διαδικασία η οποία έχει και την  κοινωνική συναίνεση. Εντάσσεται και στον ευρύτερο σχεδιασμό για την ανάπτυξη της περιοχής, εύχομαι να πάνε όλα καλά».
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του τοπικού τύπου, ο πρόεδρος της κοινότητας Ποντοκώμης κ.Μιχαηλίδης, ζήτησε από τον κ. Παππά την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να γίνει σύντομα η κλήρωση των οικοπέδων στους κατοίκους του νέου οικισμού, να προχωρήσουν άμεσα τα έργα υποδομής και γίνουν όλες οι απαιτούμενές ενέργειες ώστε ο νέος οικισμός, με την εγκατάσταση ευρυζωνικών δικτύων και με τη χρήση της νέας τεχνολογίας, να έχει όλα τα χαρακτηριστικά του «έξυπνου χωριού».

Δεν υπάρχουν σχόλια: