DEH

DEH

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Ειδικό τιμολόγιο της ΔΕΗ για τη Δυτική Μακεδονία αναμένεται να εξαγγείλει ο Τσίπρας από την Κοζάνη στις 12 Ιουλίου

Στις 12 Ιουλίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη, παρουσία του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, το πρώτο Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.
 
Η παραπάνω ημερομηνία, σύμφωνα με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr», έπεσε στο τραπέζι το πρωί της Τρίτης σε σύσκεψη του οργανωτικού και επικοινωνιακού επιτελείου του πρωθυπουργικού γραφείου. «Με βάση το βαρύ πρόγραμμα του πρωθυπουργού, η 12η Ιουλίου φέρεται η πλέον κατάλληλη για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην ακριτική περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, από όπου ο πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει τα περιφερειακά αναπτυξιακά συνέδρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα, αρχής γενομένης από την Δυτική Μακεδονία», δήλωσε στο ίδιο μέσο κυβερνητική πηγή. Σε ερώτηση αν είναι οριστική η ημερομηνία αυτή, η ίδια πηγή υπογράμμισε ότι «είναι η πιο πρόσφορη και έκλεισε κατά 95%, αλλά όταν μιλάμε για επίσκεψη του πρωθυπουργού, δεν αποκλείεται να προκύψει κάποιος αστάθμητος παράγοντας». 
Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Δ. Μακεδονίας, με το συνολικό του κόστος για την Περιφέρεια να ανέρχεται στις 15.000 ευρώ (συν ΦΠΑ).
Πέραν του πρωθυπουργού, πληροφορίες θέλουν και τους υπουργούς Γ. Σταθάκη (υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας), Χρ. Βερναρδάκη (υπουργός Επικρατείας),  Δ. Παπαδημητρίου (υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης),  Αλ. Χαρίτση (αναπλ. υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης για θέματα ΕΣΠΑ), Β. Αποστόλου (υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), καθώς και  άλλα κυβερνητικά στελέχη να δίνουν το παρών στην Κοζάνη για το συνέδριο.
Η επίσημη ανακοίνωση και το πλήρες πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες. 
Μεγάλες είναι οι προσδοκίες που έχει από τη συγκεκριμένη επίσκεψη της πολυμελούς κυβερνητικής αντιπροσωπείας υπό τον πρωθυπουργό στην περιοχή, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θοδωρής Καρυπίδης, καθώς, όπως αναφέρει το kozan.gr, ευελπιστεί ότι θα συνοδευτεί με μια σειρά από εξαγγελίες που θα «αναζωογονήσουν»  την περιοχή.
Ήδη, πάντως, φαίνεται ότι γίνονται οι σχετικές προεργασίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «e-ptolemeos.gr» η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» έχει ενημερωθεί ανεπισήμως για την παράδοση του τμήματος του κάθετου άξονα της Εγνατίας Κορομηλιά – Κρυσταλλοπηγή», την οποία προτίθεται να κάνει ο πρωθυπουργός. Στις σκέψεις του πρωθυπουργικού επιτελείου είναι να επισκεφτεί ο Α. Τσίπρας την 5η μονάδα της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, χωρίς όμως να έχει κλείσει οριστικά.
Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει μεταξύ άλλων, το ειδικό τιμολόγιο της ΔΕΗ για τη Δυτική Μακεδονία, την βελτίωση της εθνικής οδού Κοζάνης – Λάρισας από Κοζάνη μέχρι το ξενοδοχείο «Τσιλίκα» και την ολοκλήρωση του δρόμου Κοζάνης – Ρυμνίου από τον Κήπο μέχρι την Γέφυρα Ρυμνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: