DEH

DEH

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Παναγιωτάκης: Στροφή στις ΑΠΕ – Θα υλοποιήσουμε το φωτοβολταϊκό 200 MW στην Πτολεμαΐδα

Ειδική αναφορά στην επιλογή της ΔΕΗ να πρωταγωνιστήσει στις ΑΠΕ, ενεργοποιώντας μεταξύ άλλων το παλαιό σχέδιο για εγκατάσταση μέγα – φωτοβολταϊκού πάρκου στην Πτολεμαΐδα, έκανε ο πρόεδρος της επιχείρησης Μανόλης Παναγιωτάκης κατά την σημερινή Γενική Συνέλευση. Είπε συγκεκριμένα:
«Και βέβαια δεν θα παραλείψω να επαναλάβω τη δυναμική στροφή μας στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ξεπερνώντας τις απαράδεκτες καθυστερήσεις του παρελθόντος, με βάση συγκεκριμένο business plan της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, στο οποίο σημαντική θέση έχει η αξιοποίηση – επί τέλους – της γεωθερμίας.
Η ΔΕΗ η οποία είναι από τις πρώτες εταιρείες που ασχολήθηκαν με τις ΑΠΕ δεν επιτρέπεται να μην είναι ηγέτης στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση των ΑΠΕ στη χώρα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Και αυτό αφορά τόσο την ηπειρωτική χώρα, όπου εκτός των άλλων επιδιώκουμε την υλοποίηση του μεγάλου Φ/Β Σταθμού των 200 MW στην Πτολεμαΐδα όσο και τη νησιωτική χώρα σε συνδυασμό με τις διασυνδέσεις και την αποθήκευση.
Θεωρούμε μάλιστα ότι τα διασυνδεδεμένα, κατ ́ αρχάς, νησιά αλλά και τα άλλα σε συνάρτηση με την ανάπτυξη της αποθήκευσης είναι προνομιακοί χώροι για την ηλεκτροκίνηση στην προοπτική της μετατροπής τους σε πράσινα νησιά».
energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: