DEH

DEH

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Αίτηση για την εξασφάλιση άδειας προμήθειας φυσικού αερίου καταθέτει η ΔΕΗ

 
Αίτηση για την εξασφάλιση άδειας προμήθειας φυσικού αερίου καταθέτει η ΔΕΗ 
Η κρατική εταιρία προωθεί παράλληλα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, έτσι ώστε στις αρχές του 2018 να είναι σε θέση να προσφέρει στους πελάτες της πακέτα προϊόντων που να συνδυάζουν ρεύμα και φυσικό αέριο 

Αποφασισμένη να εισέλθει δυναμικά στον τομέα της προμήθειας φυσικού αερίου είναι η ΔΕΗ, προωθώντας με ταχείς ρυθμούς το σχέδιο για την επέκταση των δραστηριοτήτων της σε νέες αγορές ώστε να αναπληρώσει το ταχύτερο δυνατόν τις απώλειες που θα υποστεί από τη συρρίκνωση της παρουσίας της στην παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας.
Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την προετοιμασία της εισόδου της από τις αρχές του 2018 στην προμήθεια φυσικού αερίου, τόσο στη λιανική όσο και στη χονδρική αγορά.
Στο πλαίσιο αυτό, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε πρόσφατα την υποβολής αίτησης για τη χορήγηση άδειας προμήθειας φυσικού αερίου, εξουσιοδοτώντας τον Γενικό Διευθυντή Εταιρικής Ανάπτυξης κ. Γιάννη Κοπανάκη να συνάψει τα δικαιολογητικά και να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την υποβολή της σχετικής αίτησης προς τη ΡΑΕ.
Μάλιστα, προκειμένου να είναι άριστα προετοιμασμένη, η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει να μελετά - σχεδιάζει προϊόντα που θα μπορούσε να δημιουργήσει και να προωθήσει στο καταναλωτικό κοινό και τα οποία θα παρέχουν ηλεκτρικού ρεύματος σε συνδυασμό με φυσικό αέριο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Παράλληλα, όπως έχει ήδη αναφέρει το World Energy News σε πρόσφατο ρεπορτάζ, η κρατική εταιρία έχει προχωρήσει στην προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη συμβούλου που θα εκπονήσει τη μελέτη για την επέκταση των εργασιών της στην εμπορία φυσικού αερίου.
Πιο συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες που θα παρέχει προς τη ΔΕΗ ο σύμβουλος έχουν τρία βασικά τμήματα:
•    Ανάλυση αγοράς προμήθειας (retail) φυσικού αερίου, διαμόρφωση στρατηγικής δραστηριοποίησης στην αγορά αυτή και ανάπτυξη Επιχειρησιακού Σχεδίου
•    Διαμόρφωση στρατηγικής στη χονδρεμπορική αγορά φυσικού αερίου.
•    Ανάλυση υποδομών συμπιεσμένου ΦΑ, υγροποιημένου ΦΑ και δικτύων Διανομής φυσικού αερίου και κατάρτιση μελετών σκοπιμότητας για τη δραστηριοποίηση στις εν λόγω αγορές στις γεωγραφικές περιοχές που θα υποδείξει η ΔΕΗ.
Επιπρόσθετα, ο σύμβουλος θα υποστηρίξει την ΔΕΗ στην παρουσίαση του συνολικού στρατηγικού σχεδίου στους βασικούς εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις για την έναρξη των διαδικασιών δραστηριοποίησης.
Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη του συμβούλου, μετά από σχετική παράταση, πρόκειται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017.
Στο μεταξύ, η εταιρία σχεδιάζει σειρά προϊόντων


www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: