DEH

DEH

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Στην Κοζάνη ο Τσίπρας, στο επίκεντρο η ΔΕΗ και η πώληση λιγνιτικών μονάδων

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας αλεξης οικογενειαΣυνάντηση με τον πρωθυπουργό κατά την επικείμενη επίσκεψη του στην Κοζάνη με αφορμή το αναπτυξιακό συνέδριο ζήτησαν η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ,τα σωματεία της ΔΕΗ, οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ και το Εργατικό Κέντρο.
Όπως αναφέρει το prlogos.gr, το μεσημέρι της Κυριακής στην
νομαρχία Κοζάνης πραγματοποιήθηκε η συνέλευση συντονιστικού οργάνου με θέμα την εξέλιξη της ΔΕΗ. Παρόντες στην συνέλευση ήταν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, αντιπεριφερειάρχες, αντιπολιτευτικές παρατάξεις της περιφέρειας, καθώς επίσης ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γιώργος Αδαμίδης, εκπρόσωποι σωματείων της ΔΕΗ, των συνταξιούχων και του εργατικού κέντρου.
Ομόφωνα όλοι συμφώνησαν στο αίτημα για μια συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να συζητήσουν τι μέλλει γενέσθαι με την πώληση της ΔΕΗ.
Παρόντες στην σύσκεψη ήταν και οι δήμαρχοι Κοζάνης και Εορδαίας, Λευτέρης Ιωαννίδης και Σάββας Ζαμανίδης αντίστοιχα. Και οι δύο τάχθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων για κινητοποιήσεις, με τον κ. Ιωαννίδη να επισημαίνει πως πρέπει να αφουγκραστούμε τι θέλουν οι πολίτες, ενώ ο κ Ζαμανίδης τόνισε πως θα πρέπει να ενταθούν οι αγώνες και οι διαμαρτυρίες.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και μετά από ένταση που προκλήθηκε μεταξύ της κας Ζεμπιλιάδου και του κου Αδαμίδη «έπεσε» άλλη μια πρόταση στο τραπέζι, να ακυρωθεί το συνέδριο αλλά δεν υπήρξε περαιτέρω συζήτηση.
Εν κατακλείδι ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης κατέληξε στο συμπέρασμα να δημιουργηθεί μια επιτροπή η οποία θα έχει προσωπική συνάντηση με τον πρωθυπουργό όπου θα εκθέσουν τις απόψεις τους και θα συζητηθεί το θέμα την πώλησης της ΔΕΗ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα σωματεία θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία έξω από τον χώρο της συνάντησης και απηύθυναν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: