DEH

DEH

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

"Μυωπικά γυαλιά". Η "κακή" ΔΕΗ και ο ανταγωνισμός

 

 Δεν θέλουν να πουν όμως τίποτε για το ότι υπάρχουν και αντικειμενικοί λόγοι, οι οποίοι αφορούν και τους ιδίους, αναφέρουν πηγές προσκείμενες στην Επιχείρηση.

Σύμφωνα με τα γραφόμενα στα μέσα ενημέρωσης το τελευταίο διάστημα και τα όσα προκύπτουν από τις ίδιες τις επίσημες δηλώσεις τους πολλοί εκ των ιδιωτών εναλλακτικών παρόχων υποστηρίζουν για την όποια καθυστέρηση να προχωρήσει το άνοιγμα της λιανικής αγοράς ευθύνεται η ΔΕΗ. Δεν θέλουν να πουν όμως τίποτε για το ότι υπάρχουν και αντικειμενικοί λόγοι, οι οποίοι αφορούν και τους ιδίους, αναφέρουν πηγές προσκείμμενες στην αγορά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές λοιπόν, από τους κυριότερους λόγους είναι ότι  οι ιδιώτες προμηθευτές δεν έχουν αποδείξει ότι πραγματικά έχουν στρατηγικό ενδιαφέρον για τη λιανική αγορά. Είναι προφανής η τακτική τους, λένε χαρακτηριστικά, για αποκόμιση γρήγορου και εύκολου κέρδους. Όπως άλλωστε προκύπτει από τις κινήσεις τους κανείς δεν έχει επενδύσει και δεν προτίθεται να επενδύσει στην οργάνωση ενός σοβαρού εμπορικού δικτύου που θα έχει δυνατότητα να αντιμετωπίζει και να απορροφά τις όποιες ανασφάλειες, τονίζουν χαρακτηριστικά. 
Οι ίδιες πηγές δε, σχολιάζουν, φορώντας «μυωπικά γυαλιά» βλέπουν μόνο την «κακή ΔΕΗ» και αρνούνται να παραδεχθούν τα μείζονα προβλήματα που δημιουργεί στην αγορά η έλλειψη ρευστότητας από παράγοντες όπως ο ΕΛΑΠΕ και οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας.
Με βάση την τελευταία συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών μπορεί κανείς να υποθέσει ότι το τελευταίο αυτό θέμα θα αντιμετωπιστεί. Απομένει όμως το πρώτο, η ανάπτυξη δικτύου που είναι αποκλειστικά δικό τους θέμα. Αν θέλουν να λένε ότι είναι σοβαροί διεκδικητές της υπό απελευθέρωση αγοράς και μάλιστα στην παραγωγή, καταλήγουν…

http://www.businessenergy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: