DEH

DEH

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

«Βουτιά» έως και κατά 55% για τη μετοχή της ΔΕΗ

«Βουτιά» έως και κατά 55% για τη μετοχή της ΔΕΗ
Σημαντικές πιέσεις δέχεται σήμερα η μετοχή της ΔΕΗ, με τους επενδυτές να προσαρμόζονται στο νέο status quo της εταιρείας, μετά και την είσοδο της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. 
 Αυτή την ώρα (14.56), η τιμή της μετοχής διαπραγματεύεται στα 2,28 ευρώ, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 40%. Νωρίτερα, μάλιστα, οι απώλειες άγγιξαν ακόμη και το 55%. 
 Σήμερα, η μετοχή της ΔΕΗ διαπραγματεύεται με ελεύθερο όριο διακύμανσης, με στόχο την προσαρμογή της τιμής στα νέα δεδομένα. 
 Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Επιχείρησης βρισκόταν εκτός διαπραγμάτευσης από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, λόγω των διεργασιών για την είσοδο της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών στο Χ.Α. 
 Άλλωστε, οι συνολικές απώλειες της ΔΕΗ εκτιμάται ότι θα ισούνται με την αξία της μετοχής του Διαχειριστή, η οποία σήμερα κινείται ανοδικά κατά 10,85% στα 2,35 ευρώ. 
 Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών διαχειρίζεται το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ και θα ελέγχεται από το ελληνικό δημόσιο, με την εποπτεία να βρίσκεται στα «χέρια» του εκάστοτε υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος. 
   naftemporiki.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: