DEH

DEH

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

ΔΑΚΕ – ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΚΗΕ: Ως εδώ, τέλος η κοροϊδία

Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει στο Δυτική Μακεδονία. Η καρδιά της ΔΕΗ χτυπάει στο Αμύνταιο. Χιλιάδες εργαζόμενοι της ΔΕΗ – και όχι μόνο –παρακολουθούν με λύπη και απογοήτευση την βιβλική καταστροφή στο Ορυχείο του Αμυνταίου. Ένα τραγικό γεγονός που αναδεικνύει την αναλγησία και την ανικανότητα των ανεύθυνων «υπεύθυνων» της Γενικής Διεύθυνσης Ορυχείων και της Διοίκησης συνολικά, στα υψηλότατα κλιμάκια της. Εξαιτίας αυτού του τραγικού γεγονότος, δυστυχώς αναδεικνύεται και πρόβλημα εμπιστοσύνης στην επιστημονική κατάρτιση και γνώση μέρους της Διοίκησης.

Η Γενική Διεύθυνση των Ορυχείων άρτι αφιχθείσα από τις διακοπές της, εξαιτίας της αδυναμίας της να λύσει προβλήματα, αποφάσισε να υποκαταστήσει τον ρόλο των ΜΜΕ. Έτσι παρατηρούμε τη θλιβερή εικόνα οι προϊστάμενοι των ορυχείων, να παρατηρούν, να καταγράφουν και να παρουσιάζουν ως δημοσιογράφοι τα γεγονότα σε κάθε ενδιαφερόμενο και ΜΜΕ… Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος της Εταιρείας, με μια ανεπανάληπτη μακαριότητα ενημερώνει την κοινή γνώμη ότι υπήρχαν «ρήγματα που δεν ξέραμε», αδειάζοντας κυριολεκτικά τα στελέχη του, αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό.
Αναρωτιέται κανείς αν υπάρχει έστω και το ελάχιστο ίχνος ντροπής στους χρυσοκάνθαρους επιστημονικούς διευθυντές των Ορυχείων και αν έχει κανείς την ευαισθησία να αναλάβει τις ευθύνες του.
Δυστυχώς όμως οι κύριοι αυτοί αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους, μεθοδεύουν τις επόμενες εργολαβίες.
Ο Πρόεδρος της ΔΕΗ ο οποίος σε δυόμιση χρόνια θητείας του ανεβοκατέβαινε συχνά πυκνά στη Δυτική Μακεδονία, δεν γνώριζε; και τι έκανε; εκτός από την προσφιλή του συνήθεια (να φτιάχνει κομματικό και προσωπικό στρατό)
Τελικά δεν υπάρχει ντροπή από κανέναν; Δεν υπάρχουν ευθύνες;
Την ίδια στιγμή η πολιτική ηγεσία, μειδιώντας επικοινωνιακά χωρίς καμία συναίσθηση της πραγματικότητας, αποφασίζει εν μία νυκτί, ότι το μόνο πρόβλημα είναι η «διαχείριση» της δίκαιης οργής των κατοίκων των Αναργύρων και ανακοινώνει την μετεγκατάσταση τους σε λαϊκή συνέλευση με τον γνωστό συνδικαλιστή «συμπαρουσιαστή», ο οποίος τελευταία φαίνεται να έχει μετατραπεί σε ανάχωμα, προφυλακή και προστάτη κάθε αποδοκιμαζόμενου Υπουργού.
Στο Συνέδριο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που πραγματοποιήθηκε πριν από δέκα ημέρες, Υπουργός και Πρόεδρος της ΔΕΗ καθησύχασαν τον κόσμο εντελώς ανεύθυνα, ότι το ρήγμα είναι ελεγχόμενο.
Στους κατοίκους που δικαίως διαμαρτύρονται, δεν έγινε βέβαια καμία αναφορά στο γεγονός ότι ενώ αποφάσεις υπήρχαν, εντούτοις δεν εκτελέσθηκαν μέχρι σήμερα ούτε από τις προηγούμενες, αλλά ούτε και από την τωρινή – υποτίθεται – φιλολαϊκή αριστερή κυβέρνηση, της οποίας τα στελέχη μαζί με τη Διοίκηση της ΔΕΗ, οργάνωσαν το σόου της άμεσης σωτηρίας των Αναργύρων.
Παρεμπιπτόντως, κανείς από την ιεραρχία της ΔΕΗ, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει μία ανοιχτή συνέλευση με τους εργαζόμενους για να τους ενημερώσουν και να τους δώσουν κουράγιο και προοπτική για την επόμενη μέρα. Τους ξέχασαν; Όχι βέβαια!
Η τύχη τους έχει προαποφασισθεί σε κλειστά γραφεία, με μόνο γνώστη τον έως τώρα Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ, ο οποίος ανακοίνωσε, προσυμφωνημένα – ως φαίνεται – με τον κ. Παναγιωτάκη, τέως Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και σημερινό Πρόεδρο ΔΕΗ, την μετακίνηση τους σε άλλα ορυχεία. Κατά σύμπτωση την ίδια στιγμή ο σύζυγος της Γενικού των Ορυχείων και Δ/ντης του Νοτίου Πεδίου, προ-ανακοινώνει ότι 250 άτομα θα πάνε στο Νότιο.
Ας μην κοιμούνται ήσυχοι.
Όσοι δεν παραιτηθούν, να γνωρίζουν ότι η κατάρρευση του ορυχείου θα τους ακολουθεί σε κάθε απόφαση.
Θα παρακολουθήσουμε επισταμένως τα συμπεράσματα της έρευνας και θα παρεμβαίνουμε με κάθε τρόπο.
Η σύσταση επιτροπής έρευνας από διευθυντές που θα έπρεπε να απολογούνται, δεν μας γεμίζει με αισιοδοξία και δεν της έχουμε καμία εμπιστοσύνη.
Επιτροπή με τον καθηγητή Μ. Καββαδά που έως χθες έλεγε πως όλα είναι εντάξει, ελέγχεται αν θα πάρει σωστές αποφάσεις.
Αν δεν αφήσουν στην άκρη τα πολιτικά και άλλα παιχνίδια με τους εργολάβους θα μας βρουν μπροστά τους.
Κανείς δεν θα «σκυλέψει» πάνω στην κατολίσθηση του ορυχείου.

Ως εδώ, τέλος η κοροϊδία

Δεν υπάρχουν σχόλια: