DEH

DEH

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

Γ.Σταθάκης: Νομοθετική ρύθμιση για τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» της ΔΕΗ

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε επίσης ότι μέχρι τα τέλη Ιουλίου η ΡΑΕ θα παραδώσει μελέτη για την εξομάλυνση των «φουσκωμένων» λογαριασμών της ΔΕΗ

Μέχρι τέλη Ιουλίου η ΡΑΕ έχει δεσμευτεί να παραδώσει τη μελέτη της για την εξομάλυνση των υπέρογκων χρεώσεων στους καταναλωτές της ΔΕΗ, ενώ το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση των «στρατηγικών κακοπληρωτών», σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη.


Ο ίδιος, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι τα χρέη προς τη ΔΕΗ έχουν εκτοξευτεί τα προηγούμενα 5-6 χρόνια, φθάνοντας στα 2,5 δισ. ευρώ και τα 300 εκ. ευρώ από αυτά αφορούν επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και δεν μπορούν να βρεθούν οι υπόχρεοι για να πληρώσουν τις οφειλές τους.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου που έκανε λόγο για αδικαιολόγητα «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΔΕΗ, ο Γ.Σταθάκης ανέφερε ότι έχει δώσει εντολή προς τη ΡΑΕ να μελετήσει το θέμα ως προς την αντιμετώπιση των χρεώσεων ΥΚΩ, ώστε να γίνουν πιο ομαλές για τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η ρυθμιστική αρχή δεσμεύτηκε να το κάνει μέχρι τα τέλη Ιουλίου.
Όπως τόνισε ο Γιώργος Σταθάκης, η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε σειρά ρυθμίσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν αφορούν μόνο μικρούς οφειλέτες αλλά και μεγαλοοφειλέτες, όπως η συμφωνία μεταξύ ΔΕΗ και ΛΑΡΚΟ.

Ο υπουργός Ενέργειας υποστήριξε ότι από το σύνολο των οφειλών προς τη ΔΕΗ, έχουν ήδη ρυθμιστεί περίπου 1,2-1,3 δισ. ευρώ και πρόσθεσε ότι κεντρική ιδέα του υπουργείου είναι να νομοθετήσει για τους «κακούς στρατηγικούς οφειλέτες».


Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: