DEH

DEH

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Πρεμιέρα σήμερα 19/6 για τη διαπραγμάτευση της μετοχής της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών στο Χρηματιστήριο

Πρεμιέρα σήμερα 19/6 για τη διαπραγμάτευση της μετοχής της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών στο Χρηματιστήριο
Στο ταμπλό θα επανέλθει και ο τίτλος της ΔΕΗ που αναμένεται να κινηθεί πτωτικά εξαιτίας της απόσχισης του ΑΔΜΗΕ
Κρίσιμη όσο και ιστορική είναι χρηματιστηριακά η σημερινή ημέρα για τη ΔΕΗ, καθώς θα κάνουν για πρώτη φορά την εμφάνιση τους παράλληλα στο ταμπλό οι μετοχές της ΔΕΗ μετά την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ και της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, η οποία ελέγχει το 51% του Διαχειριστή.
Σε διαπραγμάτευση εισέρχονται 232.000.000 μετοχές της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών με τιμή εκκίνησης τα 2,12 ευρώ, ενώ αρχίσει και πάλι η διαπραγμάτευση της μετοχής της ίδιας της ΔΕΗ μετά τη διήμερη διακοπή της περασμένης Πέμπτης και Παρασκευής (15/6 και 16/6).
Η μετοχή της ΔΕΗ θα επανέλθει στο ταμπλό με την τιμή κλεισίματος της περασμένης Τετάρτης 14/6, δηλαδή τα 3,88 ευρώ, και η διαπραγμάτευση της θα είναι ελεύθερη, προκειμένου η αγορά να ορίσει την τιμή μετά την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ.

Προαναγγελθείσα πτώση για τη μετοχή της ΔΕΗ

Την πτώση της μετοχής της ΔΕΗ, η ονομαστική αξία της οποίας έχει οριστεί στα 2,48 ευρώ, προανήγγειλε ο διευθύνων σύμβουλος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτης Λαζαρίδης την περασμένη Παρασκευή (16/6) κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης για την υποδοχή της μετοχής της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, η οποία θα είναι 26η του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE.
Όπως είπε ο κ. Λαζαρίδης «η πτώση που θα βλέπετε τη Δευτέρα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία της ΔΕΗ. Η πραγματική αξιολόγηση προκύπτει όταν προσθέσουμε τις κεφαλαιοποιήσεις των δύο εταιριών» δηλαδή της ΔΕΗ και της ΑΔΜΗΕ συμμετοχών.
Πρέπει να σημειωθεί ότι οι απώλειες της ΔΕΗ μετά την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ υπολογίζονται σε περίπου 1,6 δισ. ευρώ σε πάγια και περίπου 150 εκατ. ευρώ σε κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων, ενώ το μετοχικό κεφάλαιο της διαμορφώνεται σε 575,3 εκατ. ευρώ.

Αύριο 20/6 η πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ στους Κινέζους

Η ΔΕΗ την Τρίτη 20/6, οπότε και υπογράφεται η συμφωνία μεταβίβασης του 24% του ΑΔΜΗΕ στην κινεζική State Grid μια πανηγυρική εκδήλωση που διοργανώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Μουσείο Μπενάκη, αναμένει να εισπράξει περί τα 600 εκατ. ευρώ.
Δηλαδή 320 εκατ. ευρώ από την State Grid για το 24% του ΑΔΜΗΕ και 295 εκατ. ευρώ από το δημόσιο για το 25% του ΑΔΜΗΕ.  
Πάντως η ΔΕΗ δεν αποζημιώνεται για το υπόλοιπο 51% του ΑΔΜΗΕ που εκχώρησε στην ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, της οποίας διευθύνων σύμβουλος έχει οριστεί ο κ. Ιάσων Ρουσόπουλος, ενώ αλλαγές αναμένονται και στην ηγεσία του ίδιου του ΑΔΜΗΕ μετά την είσοδο των κινέζων.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι διευθύνων σύμβουλος του Διαχειριστή θα αναλάβει ο πρώην συνεργάτης του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη, Μανούσος Μανουσάκης.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η συμφωνία με τους κινέζους προβλέπει ότι ο ορισμός του διευθύνοντος συμβούλου χρειάζεται να έχει την έγγραφη αποδοχή της State Grid.


www.worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: