DEH

DEH

Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΔΕΗ: Σε ετοιμότητα για τον καύσωνα, δεν θα γίνει σαφάρι στα λαϊκά στρώματα

Πολιτική
Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση του καύσωναβρίσκεται η ΔΕΗσύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό της Μανώλη Παναγιωτάκη.
«Είναι σε ετοιμότητα οι λιγνιτικές μονάδες συμπεριλαμβανομένου του Αμύνταιου, που έχει λιγνίτη για 20 - 25 μέρες και οι σταθμοί του λειτουργούν κανονικά», ανέφερε στη Βουλή, σημειώνοντας πάντως, ότι εκτός από τη ΔΕΗ που παράγει το 66% της ενέργειας, υπάρχουν κι άλλοι παραγωγοί. Ο κ. Παναγιωτάκης πρόσθεσε ακόμη, πως υπάρχει επάρκεια φυσικού αερίου και επάρκεια στα υδροηλεκτρικά, που τα «χρησιμοποιούμε με φειδώ γιατί είναι αρδευτική περίοδος και η χρονιά ήταν σχετικά άνυδρη».
Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ που έχουν ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, είπε πως παρά το γεγονός ότι η απόδοση διευκολύνσεων έχει φθάσει στα όρια της, θα συνεχιστεί το πρόγραμμα των 36 δόσεων και της συνέπειας κινήτρων. «Ικανοποιούμε λαϊκά αιτήματα ώστε να μην υπάρξει σπίτι χωρίς ρεύμα», είπε και διαβεβαίωσε πως «δεν θα γίνει σαφάρι στα λαϊκά στρώματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: