DEH

DEH

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: "Συνδικαλιστικός κατήφορος"

Συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και της ΕΤΕ -ΔΕΗ, έκαναν ασφαλιστικά μέτρα στην απόφαση της ΔΕΗ να μετακινήσει το προσωπικό σε που ανήκει στον ΑΗΣ ΑΓ. Γεωργίου στο Κερατσίνι που έχει κλείσει οριστικά, προς άλλες υπηρεσίες εντός του λεκανοπεδίου.

Επίσης συνδικαλιστές της δυτικής Μακεδονίας από το χώρο της ΔΑΚΕ, εναντιώθηκαν και συνεχίζουν να εναντιώνονται  στην δημόσια απόφαση και δέσμευση του προέδρου της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι του ορυχείου
Αμυνταίου αφού δεν έχουν σήμερα αντικείμενο εργασίας  θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες και ορυχεία  του Λιγνιτικών κέντρου Δυτικής Μακεδονίας. Δηλαδή οι συνδικαλιστές επιθυμούν οι 550 εργαζόμενοι να συνεχίσουν να κάνουν βάρδιες, μη κάνοντας τίποτα αφού δεν έχουν αντικείμενο εργασίας  και να πληρώνονται!. 

 Πριν από λίγο χρονικό διάστημα ο τομεάρχης Ενέργειας Κώστας Σκρέκας με ερώτηση του στην βουλή στηλίτευε την στάση της ΔΕΗ που πληρώνει εργαζομένους της χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτα.  Όχι δεν πρόκειται για κωμωδία αλλά για την απόλυτη έκπτωση από κάθε αρχή των συνταγμένων κανόνων μια πολιτείας που οι πολίτες της έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις. Αλήθεια ποιοί τον συνοδεύουν στις πολιτικές εξορμήσεις του στα εργοοτάσια και τους χώρους της ΔΕΗ; Μήπως αυτοί που έχουν προχωρήσει στα ασφαλιστικά μέτρα; 

Η στάση αυτή των συνδικαλιστών εργαζομένων και σωματείων της ΔΕΗ δεν πρέπει να περάσει στα "απαρατήρητα".

Οι "κηφήνες" και το "τεμπελοχανείο" μερίδας εργαζομένων πρέπει να λάβει τέλος. Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν ήδη ακριβό "μάρμαρο" για να μπορούν ορισμένοι με ξεδιάντροπο τρόπο να προκαλούν. Νέα παιδιά επιστήμονες, πτυχιούχοι τρέχουν για 25 € μεροκάματο ακόμη και στην συλλογή κερασιών στο Βέρμιο για να ζήσουν οι ίδιοι αι οι οικογένειες τους ενώ άλλοι φεύγουν αρον - αρον στο εξωτερικό.

Ο κ. Παναγιωτάκης και τα τοπικά υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ εάν θέλουν να έχουν την στήριξη της κοινωνίας στις επιλογές τους δεν πρέπει να αφήσουν κανένα είδους περιθώριο σε αυτές τις άθλιες πρακτικές και θα πρέπει να είναι αμείλικτοι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: