DEH

DEH

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΔΑΚΕ – ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΚΗΕ: Θαυμάστε τους

Η Οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΔΜΗΕ επιχαίρει ότι, η αποκοπή του ΑΔΜΗΕ από την ΔΕΗ,  η πώληση του 24% των μετοχών του στους Κινέζους και η εισαγωγή του στο χρηματιστήριο είναι η δικαίωση των αγώνων του 2014.

Τι άλλο θα ακούσουμε.

     Χωρίς ίχνος ντροπής, κάνοντας το μαύρο άσπρο, μπροστάρηδες στην υπεράσπιση της καταστροφικής  κυβερνητικής πολιτικής για τον Όμιλο ΔΕΗ.


     Αντί με σκυμμένο κεφάλι να ζητούν συγνώμη από τους εργαζόμενους, για αυτά που τους είχαν υποσχεθεί, θρασύτητα  πρωτοστατούν στην κυβερνητική προπαγάνδα.

     Ζητωκραυγάζουν για τον έλεγχο του ΑΔΜΗΕ από το Ελ. Δημόσιο κατά 51% υπονοώντας ότι δεν αλλάζει τίποτα.

     Ποιος θα απαντήσει στα σοβαρά ερωτήματα;

  1. Εάν ίσχυε αυτό, τότε γιατί ο Κινέζος μειοψηφών μέτοχος ορίζει ουσιαστικά την Διοίκηση του και στελεχώνει τους βασικούς τομείς;
  2. Αφού το 51% των μετοχών που κατέχει το Δημόσιο είναι «αναπαλλοτρίωτο», γιατί στο συμφωνητικό που υπέγραψαν οι μέτοχοι στις 16/6/2017 αναφέρει τον προτιμητέο επενδυτή; Από πού θα αυξήσει το ποσοστό των μετοχών; Από το χρηματιστήριο πάντως όχι διότι έχει αυτονόητο το δικαίωμα αυτό Το μόνο που απομένει είναι από το ποσοστό του Δημοσίου. Για αυτό θα πουν τίποτα;
  3. Εάν τίποτα δεν θα αλλάξει για τους εργαζόμενους, γιατί τότε στην συμφωνία των μετόχων εξασφαλίζονται οι εργασιακές σχέσεις μόνο για μια 3τια και στην αναφορά τους αυτό αποσιωπείται ;


      Για τον καθησυχασμό των Εργαζομένων και της Ομοσπονδία όλο αυτόν τον καιρό «φροντίζει» και η Διοίκηση από την μεριά της.

      Εμείς θα υπερασπιστούμε την θέση της Ομοσπονδίας μας για τον ΑΔΜΗΕ μέχρι το τέλος, διότι αυτή είναι προς τα συμφέρον της Κοινωνίας ,της Εθνικής Οικονομίας, της Επιχείρησης και των Εργαζομένων.


      Για αυτά πρέπει να απολογηθούν και όχι να προσπαθούν να δικαιολογηθούν ανακαλύπτοντας τώρα το ανταγωνιστικό περιβάλλον της αγοράς ενέργειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: