DEH

DEH

Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Τα ΕΛΤΑ δεν δίνουν στη ΔΕΗ τα χρήματα από την είσπραξη λογαριασμών! - Εξώδικο Παναγιωτάκη

Με εξώδικο προς τα ΕΛΤΑ θέτει εκ νέου η ΔΕΗ το ζήτημα της καθυστέρησης απόδοσης των εισπράξεων από τις πληρωμές λογαριασμών ρεύματος στα καταστήματα των ΕΛΤΑ .  

Σύμφωνα με το εξώδικο που δημοσιεύει η εφημερίδα Πρώτο
Θέμα, τα χρήματα που δεν έχει αποδώσει το ταχυδρομείο στην ΔΕΗ φτάνουν τα 19,5 εκατομμύρια ευρώ, με τη ΔΕΗ να επισείει την απειλή προσφυγής στη δικαιοσύνη σε περίπτωση μη συμμόρφωσης της διοίκησης των ΕΛΤΑ.
 
Αναλυτικά, το εξώδικο που απέστειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης στο διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ κ. Ζαρολιάγκη έχει ως εξής:
"Κύριε διευθυντά,
Μας προκαλεί πολύ δυσάρεστη εντύπωση η μη ανταπόκρισή σας στις συνεχείς οχλήσεις μας και στην από 07.04.2017 Εξώδικη Πρόσκληση, αναφορικά με την οριστική τακτοποίηση της απόδοσης των εισπραχθέντων λογαριασμών ρεύματος πελατών της ΔΕΗ, μέσω του δικτύου Καταστημάτων σας.
Το υπόψη πρόβλημα άρχισε να παρουσιάζεται στις αρχές Μαρτίου 2017 και να εντείνεται με το πέρας των ημερών. Λόγω της συνεχιζόμενης και κυλιόμενης καθυστέρησης καταβολής των εισπραχθέντων, σταδιακά η οφειλή διογκώνεται με αποτέλεσμα σήμερα να ανέρχεται στο ποσό των περίπου 19,5 εκατ. ευρώ (αφορά στη μη απόδοση εισπράξεων μετά την 20.04.2017). Συνακόλουθη συνέπεια, να εμφανίζονται με καθυστερούμενες οφειλές πελάτες μας, να χάνουν την έκπτωση συνέπειας 15%, να υπάρχει κίνδυνος διακοπής λόγω οφειλής και εν τέλει να θίγεται η εικόνα της Επιχείρησης.
Η παρούσα επιστολή αποτελεί ύστατη προσπάθεια συνεννόησής μας για το θέμα. Εαν δε συμμορφωθείτε θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα που είμαστε υποχρεωμένοι για το Νόμο, προκειμένου να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της ΔΕΗ και των πελατών της, όπως έκδοση Διαταγής Πληρωμής, καθώς και άλλα ένδικα μέσα.
Παραμένω στη διάθεσή σας,
 
Με εκτίμηση,
Εμμανουήλ Μ. Παναγιωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: