DEH

DEH

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Γούτσος: Δεν Υπάρχει Σχέδιο για «Μικρή ΔΕΗ»

Αποτέλεσμα εικόνας για γουτσος δεη Δεν υπάρχει σχέδιο για «μικρή ΔΕΗ», τόνισε ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Επιχείρησης, κ. Σταύρος Γούτσος, από το βήμα του Athens Energy Forum, σχολιάζοντας την ερμηνεία που δόθηκε από μερίδα των ΜΜΕ σε χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής της ΔΕΗ κ. Μανώλη Παναγιωτάκη. «Αυτό που συζητάμε», σημείωσε, «είναι η δημιουργία κοινοπραξιών με ιδιωτικά σχήματα στην αγορά λιγνίτη».
Επίσης, ο κ. Γούτσος είπε ότι η ΔΕΗ αναζητά ευκαιρίες για
επέκταση των δραστηριοτήτων της σε συνεργασία με άλλες εταιρείες για τις αγορές εκτός Ελλάδος. Σε ότι αφορά ειδικότερα τον ΑΔΜΗΕ, τόνισε ότι η αποζημίωση της ΔΕΗ «θα πρέπει να είναι η κατάλληλη».
Ο επόμενος ομιλητής, ο διευθύνων σύμβουλος της Elpedison, κ. Μισέλ Πικέ, αναφέρθηκε στις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εναλλακτικοί πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα στάθηκε στο πρόβλημα με τα ΑΔΙ, καθώς, όπως είπε, το κενό που υπήρξε το 2015 έχει αρνητικό αντίκτυπο στις εταιρείες του κλάδου, συνιστά απειλή για τον ανταγωνισμό και αποθαρρύνει τις επενδύσεις.
Για να γίνουν νέες επενδύσεις στον κλάδο, τόνισε ο κ. Πικέ, πρέπει τουλάχιστον να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των ήδη υφισταμένων.
Από την πλευρά του, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Protergia, κ. Ντίνος Μπενρουμπή, σχολίασε θετικά τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε χθες ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκης για τη συνεργασία της Επιχείρησης με ιδιώτες στους λιγνίτες και πρόσθεσε ότι θα πρέπει η συνεργασία αυτή να επεκταθεί και στα υδροηλεκτρικά.
Όπως είπε, το ζήτημα στην εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας είναι η εύρυθμη λειτουργία του ανταγωνισμού προς όφελος των καταναλωτών. Το σχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», όπως επισήμανε, δεν είναι ένα ρεαλιστικό μέτρο για την ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά.
Τέλος, υποστήριξε ότι η ενδεχόμενη συρρίκνωση του μεριδίου της ΔΕΗ στην αγορά δεν είναι κακή εξέλιξη για τους καταναλωτές, ενώ αναφερόμενος στα τιμολόγια ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Protergia τόνισε ότι οι ανεξάρτητοι προμηθευτές έχουν ήδη προχωρήσει σε μειώσεις, τις οποίες ακολούθησε η ΔΕΗ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: