DEH

DEH

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Σηκώνει το γάντι του ανταγωνισμού, η ερμηνεία στην έκπτωση 10% στα επαγγελματικά τιμολόγια

 

Με εκπτώσεις μέχρι 10% στα επαγγελματικά τιμολόγια της μέσης και της χαμηλής τάσης η ΔΕΗ επιδιώκει να ανακόψει αφενός την απώλεια πελατών της προς τους ιδιώτες προμηθευτές και αφετέρου να φρενάρει την άνοδο των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Οι εκπτώσεις αποφασίστηκαν στη διάρκεια του χθεσινού διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας αλλά χωρίς να έχουν
αποσαφηνιστεί τα κριτήρια κλιμάκωσης της μείωσης των τιμολογίων. Αυτό που έγινε γνωστό είναι ότι την ελάφρυνση θα έχουν όσοι είναι συνεπείς για το 2016 στις πληρωμές των λογαριασμών τους. Στην κατηγορία αυτή υπάγονται και όσοι μπαίνουν ή βρίσκονται ήδη σε διακανονισμό οφειλών κι εφόσον τον τηρούν.
Το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ παραμένει σταθερό στα 2,2 δισ. ευρώ αν και σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρίας Εμμανουήλ Παναγιωτάκη το πρόγραμμα διακανονισμού έχει αποδώσει. Προφανώς στο να μην αυξηθούν περαιτέρω οι οφειλές.
Πάντως, αν και επισήμως η διοίκηση της ΔΕΗ δεν το παραδέχεται ένας από τους κύριους λόγους για την χορήγηση αυτής της έκπτωσης είναι η απώλεια των μεριδίων της στα λεγόμενα “φιλέτα” της κατανάλωσης. Όπως είχε πει πρόσφατα ο κ. Παναγιωτάκης η ΔΕΗ έχει χάσει το 20% των πελατών εμπορικής και βιομηχανικής χρήσης στη μέση και τη χαμηλή τάση. 

του Χρήστου Κολώνα
http://www.businessenergy.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: