DEH

DEH

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Παναγιώτης Σκουρλέτης: ” Έχω δώσει εντολή προς τη διοίκηση της ΔΕΗ να κοιτάξουμε το θέμα του ειδικού τιμολογίου για την περιοχή”

skourletis
Πετώντας το μπαλάκι στη ΔΕΗ, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Σκουρλέτης, απαντώντας, από το βήμα της βουλής, στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο σχετικά με τη διάθεση μέρους των εσόδων από τις δημοπρασίες δικαιωμάτων εκπομπών CO2 στους ενεργειακούς δήμους, μεταξύ άλλων, ανέφερε: “Εγώ κουβέντιασα, όχι μόνο σήμερα αλλά και άλλες φορές, με τους δημάρχους και τους είπα ότι αυτό που πρέπει να υπάρξει είναι να κατευθυνθούν προς συγκεκριμένες δράσεις, που είναι επιτρεπτές και συμβατές με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Τέτοιος σχεδιασμός δεν κατατέθηκε.
Αντίθετα, τους είπα ότι πρέπει να μελετήσουμε – και έχω δώσει αντίστοιχη εντολή προς τη διοίκηση της ΔΕΗ – να κοιτάξουμε το θέμα του ειδικού τιμολογίου για την περιοχή, το οποίο μπορεί να δράσει με πάρα πολύ καταλυτικό τρόπο στα ζητήματα της ανάπτυξης. Ένα ειδικό τιμολόγιο με μεγάλες εκπτώσεις σε παραγωγικές δραστηριότητες στην περιοχή.
Όσον αφορά τη συγκεκριμένη πρόταση, θα έλεγα ότι μπορεί να ενσωματωθεί ένα μέρος της μέσα από την πρόταση που έχουμε κάνει για τη συγκρότηση του ειδικού ταμείου για την εξοικονόμηση ενέργειας, όπου εκεί μπορούμε να δούμε έναν ιδιαίτερο σχεδιασμό γι’ αυτές τις περιοχές. Το αποδέχθηκαν αυτό οι δήμαρχοι και μάλιστα είπαν στις 8 ή 9 Απριλίου –αν δεν κάνω λάθος- που θα κάνει ο Δήμος Κοζάνης μία ημερίδα, μέχρι τότε να πάμε με συγκεκριμένες προτάσεις. Αλλά προτάσεις οι οποίες δεν είναι σχεδιασμένες να τις πετάμε απλώς και μόνο έτσι, νομίζω ότι δεν μπορούν να γίνουν τελευταία στιγμή…”

Δεν υπάρχουν σχόλια: