DEH

DEH

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ: Στις επάλξεις η ΓΕΝΟΠ για είσοδο ιδιωτών επενδυτών – Σε ΑΗΣ Αμυνταίου και Μελίτη ΙΙ

adamidis giorgos 3

Την έντονη αντίδραση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ (Γενική Ομοσπονδία Προσωπικού ΔΕΗ) προξένησε η δήλωση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ, Μανώλη Παναγιωτάκη, ότι είναι ευπρόσδεκτοι ιδιώτες επενδυτές να συμπράξουν με τη ΔΕΗ σε κοινά εταιρικά σχήματα, για την κατασκευή της δεύτερης μονάδας στη Φλώρινα, και για την αναβάθμιση του λιγνιτικού σταθμού του Αμυνταίου. Καθώς, συνδικαλιστικά στελέχη εκτιμούν ότι η δήλωση – πρόταση αυτή του Μ. Παναγιωτάκη
φέρνει από την πίσω πόρτα το σχέδιο της “μικρής ΔΕΗ”, αλλά και διότι η πρόταση αυτή, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργο Αδαμίδη, διατυπώθηκε εξωθεσμικά από τον πρόεδρο της ΔΕΗ στο ενεργειακό συνέδριο «Athens Energy Forum 2016».
Μιλώντας στον «Π» ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Γ. Αδαμίδης τόνισε ότι «δεν μπορεί να υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΔΕΗ ότι δεν πωλείται καμία μονάδα και την ίδια ώρα να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε ιδιώτες επενδυτές. Να δηλώνει ότι είναι ευπρόσδεκτοι σοβαροί επενδυτές, οι οποίοι συμπράττοντας με τη ΔΕΗ σε κοινά εταιρικά σχήματα, θα επενδύσουν εκατοντάδες εκατ. ευρώ για την κατασκευή της δεύτερης μονάδας στη Φλώρινα, και για την αναβάθμιση του λιγνιτικού σταθμού του Αμυνταίου».
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ υπενθύμισε την πάγια θέση της ομοσπονδίας και των συνδικάτων της ΔΕΗ ενάντια στο σχέδιο για την «μικρή ΔΕΗ». Ταυτόχρονα εξέφρασε ε τη δυσαρέσκειά του και για το γεγονός ότι «τέτοιου είδους ζητήματα που αφορούν το μέλλον της λιγνιτικής παραγωγής και της ενέργειας στη χώρα μας δεν ανακοινώνονται στο πλαίσιο ενός φόρουμ με δηλώσεις. Είναι πολύ σοβαρό θέμα η εμπλοκή ιδιωτών στην παραγωγή για να ανακοινώνεται με τέτοιες δηλώσεις σε κάποιο ενεργειακό φόρουμ» και τόνισε ότι: «Το θέμα πρέπει πρωτίστως να συζητηθεί με τους εμπλεκόμενους, που είναι οι εργαζόμενοι και το συνδικάτο τους, η ΓΕΝΟΠ και με τις τοπικές κοινωνίες που έχουν άμεση σχέση, γιατί αυτές είναι που θα πληγούν άμεσα από τις αλλαγές αυτές.»
Ο Γ. Αδαμίδης χαρακτήρισε μάλιστα «απόλυτα δικαιολογημένες τις αντιδράσεις του «Σπάρτακου» και των σωματείων του Λιγνιτικου Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας και των δύο περιφερειών (Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου) που φιλοξενούν λιγνιτικούς σταθμούς στις περιφέρειές τους. Επειδή ακριβώς ο πρόεδρος το θέμα δεν το συζήτησε με τους άμεσα ενδιαφερόμενους που θα υποστούν και τις συνέπειες, αλλά το ανακοίνωσε ως προοπτική, ως πρόταση σε κάποιο φόρουμ χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με τους άμεσα ενδιαφερόμενους που θα είναι και οι θιγόμενοι.»
Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, υπογράμμισε ο κ. Αδαμίδης «παρακολουθεί από πολύ κοντά το θέμα της εμπλοκής ιδιωτών σε οποιαδήποτε επένδυση της ΔΕΗ, καθώς στόχος είναι να διασφαλιστούν απόλυτα τόσο τα συμφέροντα της εταιρείας όσο και τα συμφέροντα των εργαζομένων στον όμιλο ΔΕΗ.»

πηγή http://e-ptolemeos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: