DEH

DEH

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Καταγγέλλει τις 65 προσλήψεις με ατομικές συμβάσεις στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες

«Τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της Διοίκησης της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε για την πρόσληψη 65 εργαζομένων με ΑΤΟΜΙΚΕΣ!!! συμβάσεις εργασίας που μας γυρίζουν έναν αιώνα πίσω», καταγγέλει με ανακοίνωση της η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
«Τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της Διοίκησης της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ Α.Ε για την πρόσληψη 65 εργαζομένων με ΑΤΟΜΙΚΕΣ!!! συμβάσεις εργασίας που μας γυρίζουν έναν αιώνα πίσω», καταγγέλει με ανακοίνωση της η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση:
«Η ΔΕΗ ΑΝ.ΑΕ ως θυγατρική Εταιρεία που ανήκει 100% στον Όμιλο ΔΕΗ Α.Ε της οποίας Πρόεδρος είναι ο σημερινός Πρόεδρος & ΔΝΣ της ΔΕΗ Α.Ε. κ. Παναγιωτάκης, με την 36/2014 απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου, ενέκρινε την κατανομή ανά Δ/νση και κατά κατηγορία/ειδικότητα, τις θέσεις προσωπικού που πρέπει να προσληφθούν στην Εταιρεία, αποστέλλοντας το αίτημα στο ΑΣΕΠ μαζί με το αντίστοιχο έγγραφο της Δ/νσης Οικονομικών Λειτουργιών της ΔΕΗ ΑΝ. Α.Ε αρ. πρωτ. 4056/2014 με το οποίο βεβαιώνεται ότι έχει προβλεφθεί η δαπάνη μισθοδοσίας του προσωπικού που θα προσληφθεί.
 Το ΑΣΕΠ λαμβάνοντας  υπόψιν τα ανωτέρω αλλά και τις διατάξεις του Νόμου 2190/94 με την προκήρυξη 5Κ/2014 προκήρυξε 65 θέσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.
 Μετά την έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων η «Αριστερή» Διοίκηση της ΔΕΗ Α.Ε. καλεί τους επιτυχόντες να αποδεχθούν τη θέση αναγκάζοντάς τους να υπογράψουν ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!
  Η απαράδεκτη προκλητική αντεργατική ενέργεια της Διοίκησης που καλεί έναν - έναν τους επιτυχόντες να υπογράψουν υπό καθεστώς τρομοκρατίας ατομική σύμβαση απειλώντας τους με τη μη πρόσληψή τους,  ταυτίζεται απόλυτα με τις επιταγές των Δανειστών του κουαρτέτο τις οποίες δυστυχώς χωρίς αιδώ  εφαρμόζει η Κυβέρνηση.
Αυτού του είδους οι πρακτικές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κατάργηση του 8ώρου και του πενθήμερου προετοιμάζοντας την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ ΑΝ. Α.Ε. (βλέπε TELLAS).
  Επιπρόσθετα η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ και ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΕΙ τη λειτουργία διαφορετικών Μισθολογίων για το τακτικό προσωπικό του Ομίλου ΔΕΗ Α.Ε. και καλεί άμεσα τη Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΝ.ΑΕ να εφαρμόσει αυθωρεί και παραχρήμα τον ΚΚΠ/ΔΕΗ  και το Μισθολόγιο για τις προσλήψεις των 65 επιτυχόντων του διαγωνισμού.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καλεί τους Υπουργούς ΥΠΕΝ κ. Π. Σκουρλέτη & Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλο να παρέμβουν άμεσα σταματώντας τις Νεοφιλελεύθερες Πολιτικές που εφαρμόζει η  Διοίκηση της ΔΕΗ ΑΝ. ΑΕ.
Κύριοι της Διοίκησης
 Σας θυμίζουμε ότι η κατάκτηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας προέκυψε μέσα από τους αιματηρούς αγώνες των εργαζομένων πριν από ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ!!!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: